RAZEM
0
00
AKTUALIZUJ KOSZYK ZAMAWIAM
Poleć nasz sklep znajomym !

ABRA HALIBUT DZWONKO 500G

Halibut niebieski dzwonko (Reinherdtius hippoglossoides)


ABRA HALIBUT DZWONKO 500G
27
00
szt.
-+


ProducentABRA (Abramczyk)
Kraj pochodzeniaIslandia
Opakowanie500 g
Waga (brutto)532 g
Wymiary (mm)239 x 390 x 27
Halibut biały – wspaniała ryba! Występuje w północnych rejonach Atlantyku oraz Oceanu Spokojnego. Zamieszkuje zimne i krystaliczne wody. Jego mięso jest bogate w białko i tłuszcze, co sprawia, że potrawy przyrządzane z halibuta charakteryzują się unikalnym smakiem. Nieograniczone możliwości przyrządzania wykwintnych dań i niepowtarzalny smak! Szanowni Klienci Dziękujemy za zakup naszego produktu i jednocześnie gratulujemy jego wyboru. Satysfakcja konsumenta jest celem naszych działań. Zawsze stawiamy na wysoką jakość produktu oraz na utrzymanie jego naturalnych walorów odżywczych. Dlatego oddajemy w Wasze ręce rybę, która zawiera do 10% glazury, czyli lodu. Życzymy smacznego!

Przechowywanie
Warunki przechowywania
+4°C - 1 dzień
*-6°C - 1 tydzień
**-12°C - 1 miesiąc
***-18°C do daty minimalnej trwałości.

Nie zamrażać ponownie.
Temperatura przechowywania -18°C.


Propozycja przygotowania
Sposób przygotowania:
Po rozmrożeniu i opłukaniu pod bieżącą wodą obróbka termiczna (smażenie, gotowanie).


Skład
halibut niebieski dzwonko 95%, woda stanowiąca glazurę 5%


Tabela wartości odżywczychw 100 g produktu bez glazury (100 g = 1 porcja produktu)
wartość energetyczna 414 kJ / 98 kcal
białko 20 g
węglowodany 0 g
tłuszcz 2 g



Inne informacje
100 g kcal 98 5%, białko 20 g 40%, węglowodany 0 g 0%, tłuszcz 2 g 3% GDA*
*GDA - % to wskazane dzienne spożycie składników odżywczych dla dorosłego człowieka. W zależności od płci, wieku i aktywności fizycznej. Indywidualne zapotrzebowanie na składniki odżywcze może być wyższe lub niższe. Źródło: CIAA

Informacje dla diabetyków
Zawartość wymienników w 100 g:
0,0 WW
0,98 WBT = 0,80 WB = 0,18 WT

Produkt głęboko mrożony, glazurowany.

Masa netto ryby bez glazury: 475 g

Metoda produkcji: Poławiane w morzu


newsletter
do góry