ABRA HALIBUT DZWONKO 500G
Halibut niebieski dzwonko (Reinherdtius hippoglossoides)
Producent | ABRA (Abramczyk) |
Kraj pochodzenia | Islandia |
Opakowanie | 500 g |
Waga (brutto) | 532 g |
Wymiary (mm) | 239 x 390 x 27 |
Przechowywanie
Warunki przechowywania
+4°C - 1 dzień
*-6°C - 1 tydzień
**-12°C - 1 miesiąc
***-18°C do daty minimalnej trwałości.
Nie zamrażać ponownie.
Temperatura przechowywania -18°C.
Propozycja przygotowania
Sposób przygotowania:
Po rozmrożeniu i opłukaniu pod bieżącą wodą obróbka termiczna (smażenie, gotowanie).
Skład
halibut niebieski dzwonko 95%, woda stanowiąca glazurę 5%
Tabela wartości odżywczych | w 100 g produktu bez glazury (100 g = 1 porcja produktu) | |
wartość energetyczna | 414 kJ / 98 kcal | |
białko | 20 g | |
węglowodany | 0 g | |
tłuszcz | 2 g |
Inne informacje
100 g kcal 98 5%, białko 20 g 40%, węglowodany 0 g 0%, tłuszcz 2 g 3% GDA*
*GDA - % to wskazane dzienne spożycie składników odżywczych dla dorosłego człowieka. W zależności od płci, wieku i aktywności fizycznej. Indywidualne zapotrzebowanie na składniki odżywcze może być wyższe lub niższe. Źródło: CIAA
Informacje dla diabetyków
Zawartość wymienników w 100 g:
0,0 WW
0,98 WBT = 0,80 WB = 0,18 WT
Produkt głęboko mrożony, glazurowany.
Masa netto ryby bez glazury: 475 g
Metoda produkcji: Poławiane w morzu