ARLA SER PIZZA 150G
Producent | ARLA (Arla) |
Opakowanie | 150 g |
Waga (brutto) | 154 g |
Wymiary (mm) | 147 x 27 x 177 |
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze od +2° do 8°C.
Propozycja przygotowania
Pizza z szynką i serem Arla Finello Pizza
Ciasto:
2 szklanki mąki; 5 dkg drożdży; 1/2 szklanki wody; łyżka cukru; 2 łyżki oliwy z oliwek; łyżeczka soli.
Farsz:
- 140 g szynki, pokrojonej w cienkie paski;
- 150 g cienkich plasterków cebuli;
- 1 papryka, pokrojona w paski;
- 1 pomidor;
- 150 g sera w wiórkach Arla Finello Pizza;
- sos pomidorowy;
- 1 łyżeczka oregano;
- 1 łyżeczka suszonej bazylii;
- oliwa z oliwek;
Czas w piekarniku: ok. 40 min. w temperaturze 250°C
- Sposób przyrządzania: Drożdże rozprowadzić z cukrem i połączyć z mąką. Dodać wodę i sól. Całość wyrobić na gładką masę, odchodzącą od palców. Dodać oliwę z oliwek. Tak przygotowane ciasto włożyć do naczynia, przykryć ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia. Ciasto powinno zwiększyć swą objętość trzykrotnie.
Blachę wyłożyć papierem pergaminowym i rozprowadzić na nim cienką warstwę wyrośniętego ciasta. Na ciasto wylać sos pomidorowy. Całość obłożyć szynką, papryką, pomidorem i cebulą. Piec w środkowej części piekarnika. Na ok. 10 min. przed końcem pieczenia wyjąć pizzę i posypać serem w wiórkach Arla Finello Pizza oraz oregano.
Skład
mleko pasteryzowane, sól, skrobia ziemniaczana (substancja przeciwzbrylająca), kultury bakterii kwasu mlekowego, podpuszczka mikrobiologiczna (enzym koagulujący)
Tabela wartości odżywczych | w 100 g: |
Wartość energetyczna: | 1200 kJ / 290 kcal |
Białko | 24 g |
Węglowodany | 0,8 g |
Tłuszcz | 21 g |
Inne informacje
Pakowany w atmosferze ochronnej.