RAZEM
0
00
AKTUALIZUJ KOSZYK ZAMAWIAM
Poleć nasz sklep znajomym !

ARLA SER PIZZA 150G


ARLA SER PIZZA 150G
5
00
szt.
-+


ProducentARLA (Arla)
Opakowanie150 g
Waga (brutto)154 g
Wymiary (mm)147 x 27 x 177
Arla Finello Pizza jest idealnym i niezastąpionym serem do pizzy i wszelkich dań na gorąco takich jak zapiekanki, makarony czy lasagne. Mozzarella dzięki swoim charakterystycznym właściwościom łatwo się topi i wspaniale rozciąga, tworząc apetyczną, złotawą powierzchnię. Posiada miękką i kremową konsystencję oraz łagodny smak. Ser Arla Finello pokrojony w wiórki zdecydowanie ułatwi przygotowywanie posiłków! To prosty i szybki sposób na skrócenie czasu spędzonego w kuchni, który można przeznaczyć na delektowanie się pysznymi daniami z wykorzystaniem wysokiej jakości sera Arla Finello. Wystarczy otworzyć opakowanie, posypać pizzę, grzankę czy makaron i gotowe!

Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze od +2° do 8°C.


Propozycja przygotowania
Pizza z szynką i serem Arla Finello Pizza

Ciasto:
2 szklanki mąki; 5 dkg drożdży; 1/2 szklanki wody; łyżka cukru; 2 łyżki oliwy z oliwek; łyżeczka soli.
Farsz:
- 140 g szynki, pokrojonej w cienkie paski;
- 150 g cienkich plasterków cebuli;
- 1 papryka, pokrojona w paski;
- 1 pomidor;
- 150 g sera w wiórkach Arla Finello Pizza;
- sos pomidorowy;
- 1 łyżeczka oregano;
- 1 łyżeczka suszonej bazylii;
- oliwa z oliwek;

Czas w piekarniku: ok. 40 min. w temperaturze 250°C
- Sposób przyrządzania: Drożdże rozprowadzić z cukrem i połączyć z mąką. Dodać wodę i sól. Całość wyrobić na gładką masę, odchodzącą od palców. Dodać oliwę z oliwek. Tak przygotowane ciasto włożyć do naczynia, przykryć ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia. Ciasto powinno zwiększyć swą objętość trzykrotnie.

Blachę wyłożyć papierem pergaminowym i rozprowadzić na nim cienką warstwę wyrośniętego ciasta. Na ciasto wylać sos pomidorowy. Całość obłożyć szynką, papryką, pomidorem i cebulą. Piec w środkowej części piekarnika. Na ok. 10 min. przed końcem pieczenia wyjąć pizzę i posypać serem w wiórkach Arla Finello Pizza oraz oregano.


Skład
mleko pasteryzowane, sól, skrobia ziemniaczana (substancja przeciwzbrylająca), kultury bakterii kwasu mlekowego, podpuszczka mikrobiologiczna (enzym koagulujący)


Tabela wartości odżywczychw 100 g:
Wartość energetyczna:1200 kJ / 290 kcal
Białko 24 g
Węglowodany 0,8 g
Tłuszcz 21 g



Inne informacje
Pakowany w atmosferze ochronnej.


newsletter
do góry