BAKALLAND BA! BATON 40G ŻURAWINA POMARAŃCZ
Baton zbożowy z żurawiną, kandyzowaną skórką pomarańczową i polewą jogurtową.
| Marka | Bakalland |
| Opakowanie | 40 g |
| Waga (brutto) | 40 g |
| Wymiary (mm) | 141 x 53 x 15 |
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Skład
składniki zbożowe 37,9% [płatki z pełnego ziarna owsa (19%), mąka ryżowa, kukurydza, kasza kukurydziana], syrop glukozowy, polewa jogurtowa 20% [cukier, tłuszcz palmowy, serwatka w proszku (z mleka), odtłuszczone mleko w proszku, proszek jogurtowy, tłuszcz kakaowy, aromaty, emulgatory: lecytyny (z soi) i E476], żurawina cięta 12,8% (żurawina, cukier, olej słonecznikowy), cukier, kandyzowana skórka pomarańczowa 4,4% (skórka pomarańczowa, syrop glukozowy, cukier, regulator kwasowości E 330), glukoza, tłuszcz z ziaren palmy oleistej, sól, emulgator: lecytyny (z rzepaku), substancja utrzymująca wilgoć: sorbitol, regulator kwasowości E330, aromat
| Tabela wartości odżywczych | na 100 g produktu | na porcję 40 g | % RWS * w porcji |
| Wartość energetyczna | 1681 kJ / 398 kcal | 672 kJ / 159 kcal | 8% |
| Tłuszcz | 8,8 g | 3,5 g | 5% |
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 5,9 g | 2,4 g | 12% |
| Węglowodany | 74 g | 29 g | 11% |
| w tym cukry | 44 g | 18 g | 20% |
| Błonnik | 2,6 g | 1,0 g | - |
| Białko | 5,1 g | 2,0 g | 4% |
| Sól | 0,40 g | 0,16 g | 3% |
| Składniki mineralne | na 100 g produktu | na porcję 40 g | %RWS* w 100 g |
| Mangan | 1,04 mg | 0,42 mg | 52% |
Inne informacje
Opakowanie zawiera 1 sugerowaną porcję produktu.
*RWS - Referencyjna Wartość Spożycia
Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).



