BONDUELLE FASOLA 425ML W POMIDORACH
Marka | Bonduelle |
Kraj pochodzenia | UE |
Opakowanie | 430 g |
Waga (brutto) | 464 g |
Wymiary (mm) | 86 x 85 x 86 |
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Propozycja przygotowania
Bonduelle poleca:
Czerwona Fasola w Sosie Pomidorowym zapiekana w naleśnikach
Składniki: 1 puszka Czerwonej Fasoli w Sosie Pomidorowym "Cayenne" Bonduelle 425ml, 3 parówki cielęce pokrojone w talarki, 2 ogórki kiszone pokrojone w cienkie paseczki, 2 pokrojone cebule, drobno mielony kminek, sól, pieprz, siekana natka pietruszki, 12 placków naleśnikowych, starty ser ementaler.
Przygotowanie: Cebulę, ogórki i parówki podsmażyć na oleju. Dodać Czerwoną Fasolę wraz z sosem. Zagotować i doprawić do smaku kminkiem, solą i pieprzem. Dodać natkę pietruszki. Farsz nałożyć na placki naleśnikowe i zawinąć. Naleśniki ułożyć w naczyniu żaroodpornym, posypać tartym serem i zapiec w piekarniku. Podawać z jogurtem naturalnym.
Skład
czerwona fasola (36%), sos (64%): woda, koncentrat pomidorowy (11%), cukier, olej słonecznikowy, sól, suszona cebula, zagęstnik: skrobia kukurydziana modyfikowana, przyprawy (1%), czosnek
Dodatkowe informacje informacje
Dołącz do nas na www.facebook.com/bonduellepolska
Tabela wartości odżywczych | w 100 g | w 1 porcji (215 g) |
Wartość energetyczna | 442 kJ (106 kcal) | 950 kJ (228 kcal) |
Białko | 4,7 g | 10,1 g |
Węglowodany | 12,1 g | 26,0 g |
w tym cukry | 6,2 g | 13,3 g |
Tłuszcz | 2,9 g | 6,2 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3 g | 0,6 g |
Błonnik | 6,1 g | 13,1 g |
Sód | 0,27 g | 0,58 g |
Inne informacje
1 porcja (215 g) zawiera kalorie 228 kcal 11%
GDA* dla 1 osoby dorosłej
*GDA: wskazane dzienne spożycie dla osoby dorosłej. Zapotrzebowanie na składniki odżywcze poszczególnych osób może być wyższe lub niższe, w zależności od płci, wieku, poziomu aktywności fizycznej oraz innych czynników.
Opakowanie zawiera 2 porcje
Produkt sterylizowany