BONDUELLE FASOLA BIAŁA W POMIDORACH 425ML
Marka | Bonduelle |
Kraj pochodzenia | UE |
Opakowanie | 430 g |
Waga (brutto) | 490 g |
Wymiary (mm) | 86 x 85 x 86 |
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Propozycja przygotowania
Bonduelle poleca:
Fasolka po bretońsku à la Bonduelle
Składniki: 2 puszki Białej Fasoli w Sosie Pomidorowym Bonduelle 425ml, 100g kiełbasy pokrojonej w kostkę, 100g boczku pokrojonego w kostkę, 3 cebule pokrojone w plasterki, majeranek, sól i pieprz do smaku.
Przygotowanie: Cebulę i boczek wyłożyć na patelnię. Na niewielkim ogniu wytopić tłuszcz i zeszklić na nim cebulę. Cebulę, boczek i kiełbasę połączyć z fasolą. Podgrzewać na małym ogniu. Jeżeli trzeba, odparować sos lub uzupełnić wodą. Doprawić do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Chwilę gotować. Podawać z pieczywem.
Skład
biała fasola (46%), sos (54%): woda, koncentrat pomidorowy (11%), cukier, olej słonecznikowy, sól, zagęstnik: skrobia kukurydziana modyfikowana, cebula suszona, przyprawy (1%)
Dodatkowe informacje informacje
Dołącz do nas na www.facebook.pl/bonduellepolska
Tabela wartości odżywczych | w 100 g | w 1 porcji (215 g) |
Wartość energetyczna | 455 kJ (109 kcal) | 978 kJ (234 kcal) |
Białko | 4,3 g | 9,2 g |
Węglowodany | 13,1 g | 28,2 g |
w tym cukry | 5,8 g | 12,5 g |
Tłuszcz | 3,2 g | 6,9 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,4 g | 0,9 g |
Błonnik | 5,1 g | 11,0 g |
Sód | 0,40 g | 0,86 g |
Inne informacje
1 porcja (215 g) zawiera kalorie 234 kcal 12%
GDA* dla 1 osoby dorosłej
*GDA: wskazane dzienne spożycie dla osoby dorosłej. Zapotrzebowanie na składniki odżywcze poszczególnych osób może być wyższe lub niższe, w zależności od płci, wieku, poziomu aktywności fizycznej oraz innych czynników.
Opakowanie zawiera 2 porcje
Produkt sterylizowany