RAZEM
0
00
AKTUALIZUJ KOSZYK ZAMAWIAM
Poleć nasz sklep znajomym !

DECARE TEMPURA PANIERKA 150G

Panierka do krewetek i warzyw


DECARE TEMPURA PANIERKA 150G
8
00
szt.
-+


MarkaHouse of Asia
Kraj pochodzeniaChiny
Opakowanie150 g
Waga (brutto)177 g
Wymiary (mm)121 x 164 x 21
Oryginalna japońska panierka tempura. Stosowana do tradycyjnego japońskiego dania przygotowanego z obtoczonych w specjalnej panierce kawałków ryb lub warzyw i smażone tak, aby były chrupiące. Ciasto powinno być cieniutkie jak mgiełka.

Przechowywanie
Przechowywać w suchym, chłodnym i ciemnym miejscu, z dala od promieni słonecznych.


Propozycja przygotowania
Sposób przygotowania
Przygotuj bezpośrednio przed podaniem. Wymieszaj starannie proszek z wodą w proporcji 1:1. Powstała masa powinna być lejąca, ale nie jednolita, może być z grudkami. Aby uzyskać wyjątkową chrupkość należy schłodzić masę do panierki wrzucając do niej 2 kostki lodu, a olej do smażenia nagrzać do bardzo wysokiej temperatury (ok. 170-180 stopni w woku lub głębokiej patelni). Kawałki warzyw, krewetek i ryb maczaj w panierce usuwając jej nadmiar. Następnie wrzucaj ostrożnie na dobrze rozgrzany olej i smaż na złocisty kolor. Wykładaj na papierowe ręczniki, aby każdy kawałek dokładnie odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Dopraw solą i podawaj na gorąco z różnymi dipami.

Uwaga!
Woda do przygotowania tempury musi być bardzo zimna. W tym celu panierkę należy przygotować w metalowej miseczce wstawionej dodatkowo w naczynie wypełnione kostkami lodu. Otrzymana masa (panierka) również musi być bardzo zimna.


Skład
mąka pszenna 85,5%, skrobia modyfikowana, sól, E500ii - regulator kwasowości, przyprawy (zawiera pieprz), glukoza, wzmacniacz smaku: E631, E627


Dodatkowe informacje informacje
Azjatyckie danie dla Ciebie

www.decare.pl
ciekawostki i przepisy kuchni świata
Zapraszamy!


newsletter
do góry