DELECTA BABECZKI 280G NADZIANE PŁ. CZEK. +PODKLADKA
Babeczki nadziane czekoladą z płatkami czekolady ciasto w proszku
Marka | Delecta |
Opakowanie | 280 g |
Waga (brutto) | 343 g |
Wymiary (mm) | 143 x 212 x 58 |
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Propozycja przygotowania
Przygotować:
Do ciasta
2 jaja
100 ml mleka
100 ml oleju
Przygotowanie ciasta:
1) Nagrzej piekarnik do temp. 180°C bez termoobiegu. Wyłóż na blachę z wyposażenia piekarnika 12 foremek.
2) Do wysokiego naczynia wbij jaja, dodaj mleko i olej, wsyp zawartość torebki z ciastem i dobrze wymieszaj łyżką, do gładkiej konsystencji (ok. 0,5 min).
3) Odsyp z torebki 1 łyżeczką płatków czekolady. Dodaj do ciasta pozostałą ilość, delikatnie wymieszaj łyżką.
4) Ciasto rozłóż równo do 12 foremek (1-1,5 łyżki ciasta).
5) Surowe babeczki posyp odłożonymi płatkami czekolady.
6) Natychmiast wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez 15-20 min (do uzyskania złocistego koloru).
Skład
ciasto: mąka pszenna, cukier, glukoza, mąka ryżowa (zawiera gluten), mleko odtłuszczone w proszku, substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu, fosforany wapnia; aromaty, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, płatki czekolady (zawierają mleko): cukier, masa kakaowa min. 37%; tłuszcz kakaowy
Tabela wartości odżywczych | Wartość odżywcza produktu po przyrządzeniu (przeciętnie) Na 100 g | Na porcję 40 g | * - 40 g |
Wartość energetyczna | 1775 kJ | 710 kJ | |
424 kcal | 170 kcal | 8% | |
Tłuszcz | 22,7 g | 9,1 g | 13% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 2,7 g | 1,1 g | 5% |
Węglowodany | 47,1 g | 18,9 g | 7% |
w tym cukry | 22,6 g | 9,0 g | 10% |
Białko | 7,3 g | 2,9 g | 6% |
Sól | 0,7 g | 0,3 g | 4% |
Wartości odżywcze liczone z mlekiem 2% tł. i olejem rzepakowym. | |||
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal) |
Inne informacje
ok. 480 g gotowych babeczek (12 sztuk)