DELECTA CIASTO JOGURTOWE 660G DUŻA BLACHA
Ciasto jogurtowe w proszku
Marka | Delecta |
Opakowanie | 640 g |
Waga (brutto) | 653 g |
Wymiary (mm) | 132 x 50 x 214 |
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Propozycja przygotowania
Przygotować
Do ciasta: 4 jaja
150 ml mleka
175 g margaryny
Ciasto doskonale smakuje jeżeli mleko zastąpimy 150 g jogurtu naturalnego.
Sposób Przygotowania
1. Rozpuść i ostudź margarynę.
2. W wysokim naczyniu wymieszaj jaja z mlekiem (lub jogurtem), dodaj margarynę, wsyp zawartość opakowania i miksuj ok. 4 min.
3. Gotową masę przełóż do wyłożonej papierem do pieczenia blachy o wymiarach ok. 25 x 35 cm.
4. Wstaw do lekko podgrzanego piekarnika i piecz w temp. 165-175°C przez 40-45 min (sprawdź patyczkiem, czy ciasto jest upieczone).
Dobra rada
Ciasto doskonale smakuje z owocami (brzoskwinie, jabłka).
Owoce pokrój w cienkie plasterki i wyłóż na wierzch ciasta przed pieczeniem.
Skład
cukier, mąka pszenna, skrobia pszenna, skrobia ziemniaczana, proszek jogurtowy 5,5% (mleko odtłuszczone, serwatka (z mleka), kultury bakterii jogurtowych), mąka ryżowa (zawiera gluten), substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu, maltodekstryna, sól, substancje zagęszczające: guma ksantanowa, guma guar, aromat
Tabela wartości odżywczych | Wartość odżywcza produktu po przyrządzeniu (przeciętnie) Na 100 g | Na porcję 35 g | * - 35 g |
Wartość energetyczna | 1582 kJ | 554 kJ | 7% |
377 kcal | 132 kcal | ||
Tłuszcz | 15,7 g | 5,5 g | 8% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 4,8 g | 1,7 g | 8% |
Węglowodany | 53,4 g | 18,7 g | 7% |
w tym cukry | 29,4 g | 10,3 g | 11% |
Białko | 5,2 g | 1,8 g | 4% |
Sól | 1,4 g | 0,5 g | 8% |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal) | |||
Wartości odżywcze liczone ze składnikami podanymi w wersji podstawowej (z mlekiem 2% tł. i margaryną 80% tł.). |
Inne informacje
ok. 1050 gotowego ciasta (30 porcji)