RAZEM
0
00
AKTUALIZUJ KOSZYK ZAMAWIAM
Poleć nasz sklep znajomym !

DELECTA CIASTO KRÓWKA 530G

Krówka ciasto w proszku


DELECTA CIASTO KRÓWKA 530G
8
00
szt.
-+


MarkaDelecta
Opakowanie530 g
Waga (brutto)598 g
Wymiary (mm)143 x 213 x 61


Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.


Propozycja przygotowania
Przygotować
Do kremu: 450 ml mleka
100 g masła lub margaryny
Do ciasta: 3 jaja
50 ml wody (ok. 5 łyżek)
Do ponczu: 125 ml wrzącej wody (1/2 szklanki)
1 saszetkę kawy zbożowej Anatol lub herbaty
Do polewy: 50 g margaryny
2 łyżki mleka
Do dekoracji: 4 łyżki płatków migdałowych lub pokrojonych orzechów

Sposób Przygotowania
Krem:
1. Zawartość torebki z kremem rozmieszaj w 200 ml mleka. Pozostałe 250 ml mleka zagotuj.
2. Do gotującego się mleka wlej rozprowadzony proszek. Całość gotuj na małym ogniu do zgęstnienia (ok. 3 min), energicznie rozcierając ewentualne grudki. Wystudź.
3. Zmiksuj ugotowaną zimną masę. Dodawaj porcjami miękki tłuszcz, ciągle miksując.
Ciasto:
1. Blachę o wymiarach ok. 25 x 30 cm wysmaruj tłuszczem i wysyp mąką.
2. W wysokim naczyniu wymieszaj jaja z wodą.
3. Włącz piekarnik, nastaw na temp. 180°C bez termoobiegu (czas miksowania jest czasem nagrzewania piekarnika).
4. Wsyp zawartość torebki z ciastem i miksuj na najwyższych obrotach przez 4-5 min. Gotową masę przełóż do przygotowanej blachy.
5. Wstaw do piekarnika i piecz w temp. 180°C przez 25-30 min.
Poncz:
1. Zaparz kawę zbożową Anatol lub herbatę. Ostudź.
Składanie ciasta:
1. Upieczony i wystudzony biszkopt przekrój w połowie wysokości.
2. Dolną warstwę biszkoptu nasącz połową ponczu, wyłóż krem, nasącz od środka drugą warstwę biszkoptu i przykryj nią całość.
Polewa:
1. W rondelku rozgrzej margarynę z mlekiem. Zestaw z ognia, wsyp zawartość torebki z polewą, wymieszaj łyżką. Następnie gotuj na małym ogniu przez 4 min, ciągle mieszając.
2. Płynną polewę rozprowadź na biszkopcie. Posyp uprażonymi płatkami migdałowymi lub drobno pokrojonymi orzechami.
3. Ciasto wstaw do lodówki na co najmniej 3 godziny do schłodzenia.


Skład
ciasto: cukier, mąka pszenna, skrobia pszenna, substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu; emulgatory: E 472b, E 472a; syrop glukozowy, barwnik: karmel; mleko odtłuszczone w proszku, aromat, krem: cukier, skrobie, mąka pszenna, skrobia modyfikowana, sól, aromaty, barwnik: kurkumina, polewa: cukier, skrobia, mleko pełne w proszku, syrop glukozowy, barwnik: karmel, aromat


Tabela wartości odżywczychWartość odżywcza produktu po przyrządzeniu (przeciętnie) Na 100 gNa porcję 65 g* - 65 g
Wartość energetyczna 1190 kJ797 kJ
284 kcal190 kcal10%
Tłuszcz 13,2 g8,9 g13%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,3 g2,9 g14%
Węglowodany 36,4 g24,4 g9%
w tym cukry 22,2 g14,9 g17%
Białko 4,5 g3,0 g6%
Sól 0,5 g0,3 g6%
Wartości odżywcze liczone ze wszystkimi składnikami podanymi w wersji podstawowej (z mlekiem 2% tł., margaryną 80% tł. i migdałami).
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal)



Inne informacje
ok. 1300 g gotowego ciasta (20 porcji)


newsletter
do góry