RAZEM
0
00
AKTUALIZUJ KOSZYK ZAMAWIAM
Poleć nasz sklep znajomym !

DELECTA CIASTO TIRAMISU+KREM 420G

Tiramisu ciasto w proszku


DELECTA CIASTO TIRAMISU+KREM 420G
8
00
szt.
-+


MarkaDelecta
Opakowanie420 g
Waga (brutto)478 g
Wymiary (mm)143 x 211 x 59


Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.


Propozycja przygotowania
Przygotować
Do ciasta: 3 jaja
50 ml wody (ok. 5 łyżek)
Do ponczu: 200 ml gorącej wody
50 ml alkoholu
1,5-2 łyżki kawy rozpuszczalnej
10 kropli aromatu migdałowego
Do kremu: 450 ml mleka
Do dekoracji: 1 łyżkę kakao w proszku

Sposób Przygotowania
Ciasto:
1. Blachę o wymiarach ok. 25 x 30 cm wysmaruj tłuszczem i wysyp mąką.
2. W wysokim naczyniu wymieszaj jaja z wodą.
3. Włącz piekarnik, nastaw na temp. 180°C bez termoobiegu (czas miksowania jest czasem nagrzewania piekarnika).
4. Wsyp zawartość torebki z ciastem i miksuj na najwyższych obrotach przez 4-5 min. Gotową masę przełóż do przygotowanej blachy.
5. Wstaw do piekarnika i piecz w temp. 180°C przez 25-30 min.
Poncz:
1. Zalej kawę rozpuszczalną gorącą wodą. Po ostudzeniu dolej alkohol i aromat migdałowy.
Krem:
1. Do wysokiego naczynia wlej 450 ml schłodzonego mleka, wsyp zawartość torebki z kremem i miksuj przez 3 min.
Składanie ciasta:
1. Upieczony i wystudzony biszkopt przekrój w połowie wysokości.
2. Dolną warstwę biszkoptu nasącz połową ponczu, wyłóż połowę kremu. Nasącz pozostałym ponczem od środka drugą warstwę biszkoptu i przykryj nią całość. Na wierzch wyłóż pozostałą część kremu.
3. Ciasto wstaw do lodówki na co najmniej 3 godziny do schłodzenia.
4. Przed podaniem posyp obficie kakao w proszku (przez sito o drobnych oczkach).


Skład
ciasto: cukier, mąka pszenna, skrobia pszenna, substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu; emulgatory: E 472b, E 472a; syrop glukozowy, mleko odtłuszczone w proszku, krem: cukier, syrop glukozowy, utwardzony tłuszcz roślinny, emulgatory: E 471, E 472a; skrobia modyfikowana, białka mleka, ser mascarpone w proszku 2% (z mleka); substancja żelująca: karagen; stabilizator: mleczan wapnia; barwnik: karoteny; aromat


Tabela wartości odżywczychWartość odżywcza produktu po przyrządzeniu (przeciętnie) Na 100 gNa porcję 60 g* - 60 g
Wartość energetyczna 724 kJ456 kJ
172 kcal108 kcal5%
Tłuszcz 4,0 g2,5 g4%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,6 g1,7 g8%
Węglowodany 29,7 g18,7 g7%
w tym cukry 18,4 g11,6 g13%
Białko 4,0 g2,5 g5%
Sól 0,4 g0,3 g4%
Wartości odżywcze liczone ze wszystkimi składnikami podanymi w wersji podstawowej (z mlekiem 2% tł.).
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal)



Inne informacje
ok. 1200 g gotowego ciasta (20 porcji)


newsletter
do góry