DELECTA CZEKOLADOWE 670G DUŻA BLACHA
Duża Blacha ciasto czekoladowe w proszku
Marka | Delecta |
Opakowanie | 670 g |
Waga (brutto) | 682 g |
Wymiary (mm) | 134 x 42 x 205 |
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Propozycja przygotowania
Przygotować:
Do ciasta: 4 jaja, 100 ml wody, 200 g margaryny
Do dekoracji proponujemy: polewę smak ciemnej czekolady Delecta
Sposób Przygotowania
1. Rozpuść i ostudź margarynę.
2. W wysokim naczyniu wymieszaj wodę z margaryną, dodaj jaja, wsyp zawartość opakowania i miksuj ok. 4 min.
3. Gotową masę przełóż do wyłożonej papierem do pieczenia blachy o wymiarach ok. 25 x 35 cm.
4. Wstaw do lekko podgrzanego piekarnika i piecz w temp. 170-180°C przez 40-45 min (sprawdź patyczkiem, czy ciasto jest upieczone).
Dobra rada
Ciasto doskonale smakuje z dodatkiem wiśni.
Możesz je również przełożyć kremem budyniowym z dodatkiem bananów i podawać schłodzone.
Skład
cukier, skrobia pszenna, mąka pszenna, kakao w proszku 5% (o obniżonej zawartości tłuszczu 10-12%), mąka ryżowa (zawiera gluten), maltodekstryna, skrobia, substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu, sól, emulgatory: E 472b, E472a, syrop glukozowy, czekolada 0,3% ((zawiera mleko), cukier, masa kakaowa min. 46,7%; kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu 10-12%), mleko odtłuszczone w proszku, aromaty, suabstancja zagęszczająca: guma ksantanowa
Tabela wartości odżywczych | Wartość odżywcza produktu po przyrządzeniu (przeciętnie) Na 100 g | Na porcję 35 g | * - 35 g |
Wartość energetyczna | 1682 kJ | 589 kJ | 7% |
401 kcal | 140 kcal | ||
Tłuszcz | 17,9 g | 6,3 g | 9% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 5,7 g | 2,0 g | 10% |
Węglowodany | 55,0 g | 19,3 g | 7% |
w tym cukry | 32,2 g | 11,3 g | 13% |
Białko | 4,3 g | 1,5 g | 3% |
Sól | 1,2 g | 0,4 g | 7% |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal) | |||
Wartości odżywcze liczone ze składnikami podanymi w wersji podstawowej (z margaryną 80% tł.). |
Inne informacje
ok. 1050 g gotowego ciasta (30 porcji)