RAZEM
0
00
AKTUALIZUJ KOSZYK ZAMAWIAM
Poleć nasz sklep znajomym !

DELECTA CZEKOLADOWE 670G DUŻA BLACHA

Duża Blacha ciasto czekoladowe w proszku


DELECTA CZEKOLADOWE 670G DUŻA BLACHA
8
00
szt.
-+


MarkaDelecta
Opakowanie670 g
Waga (brutto)682 g
Wymiary (mm)134 x 42 x 205


Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.


Propozycja przygotowania
Przygotować:
Do ciasta: 4 jaja, 100 ml wody, 200 g margaryny
Do dekoracji proponujemy: polewę smak ciemnej czekolady Delecta

Sposób Przygotowania

1. Rozpuść i ostudź margarynę.
2. W wysokim naczyniu wymieszaj wodę z margaryną, dodaj jaja, wsyp zawartość opakowania i miksuj ok. 4 min.
3. Gotową masę przełóż do wyłożonej papierem do pieczenia blachy o wymiarach ok. 25 x 35 cm.
4. Wstaw do lekko podgrzanego piekarnika i piecz w temp. 170-180°C przez 40-45 min (sprawdź patyczkiem, czy ciasto jest upieczone).

Dobra rada
Ciasto doskonale smakuje z dodatkiem wiśni.
Możesz je również przełożyć kremem budyniowym z dodatkiem bananów i podawać schłodzone.


Skład
cukier, skrobia pszenna, mąka pszenna, kakao w proszku 5% (o obniżonej zawartości tłuszczu 10-12%), mąka ryżowa (zawiera gluten), maltodekstryna, skrobia, substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu, sól, emulgatory: E 472b, E472a, syrop glukozowy, czekolada 0,3% ((zawiera mleko), cukier, masa kakaowa min. 46,7%; kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu 10-12%), mleko odtłuszczone w proszku, aromaty, suabstancja zagęszczająca: guma ksantanowa


Tabela wartości odżywczychWartość odżywcza produktu po przyrządzeniu (przeciętnie) Na 100 gNa porcję 35 g* - 35 g
Wartość energetyczna 1682 kJ589 kJ7%
401 kcal140 kcal
Tłuszcz 17,9 g6,3 g9%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 5,7 g2,0 g10%
Węglowodany 55,0 g19,3 g7%
w tym cukry 32,2 g11,3 g13%
Białko 4,3 g1,5 g3%
Sól 1,2 g0,4 g7%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal)
Wartości odżywcze liczone ze składnikami podanymi w wersji podstawowej (z margaryną 80% tł.).



Inne informacje
ok. 1050 g gotowego ciasta (30 porcji)


newsletter
do góry