RAZEM
0
00
AKTUALIZUJ KOSZYK ZAMAWIAM
Poleć nasz sklep znajomym !

DELECTA DUŻA BLACHA DROŻDŻOWE 600G

Duża Blacha ciasto drożdżowe w proszku


DELECTA DUŻA BLACHA DROŻDŻOWE 600G
8
00
szt.
-+


MarkaDelecta
Opakowanie600 g
Waga (brutto)613 g
Wymiary (mm)134 x 39 x 225


Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.


Informacje dla alergików
W zakładzie używane są również jaja.


Propozycja przygotowania
Przygotować:
Do ciasta: 3 jaja, 300 ml mleka, 100 g margaryny
Do kruszonki: 4 łyżki mąki pszennej (60 g), 3 łyżki cukru (45 g), 35 g margaryny

Sposób Przygotowania

1. Przygotuj kruszonkę: zagnieć mąkę i cukier z miękką margaryną, rozkrusz.
2. Wlej do garnka mleko, dołóż margarynę. Razem podgrzewaj do rozpuszczenia margaryny, ostudź. Roztwór powinien być lekko ciepły (maks. temp. 40°C).
3. Wsyp zawartość opakowania do wysokiego naczynia, dodaj jaja i stopniowo wlewaj mleko z margaryną. Miksuj (mieszadła świderki) ok. 5 min.
4. Gotową masę przełóż do wyłożonej papierem do pieczenia blachy o wymiarach ok 25 x 35 cm, posyp kruszonką.
5. Odstaw w ciepłe miejsce na 30 min do wyrośnięcia.
6. Wstaw do zimnego piekarnika i piecz w temp. 170-180°C bez termoobiegu przez 40-50 min do złocistego koloru kruszonki (sprawdź patyczkiem, czy ciasto jest upieczone).

Dobra rada
Ciasto doskonale smakuje z dodatkiem rodzynek i startej skórki cytrynowej. Można je również podawać z owocami (jabłka, wiśnie, śliwki), posypane kruszonką.


Skład
mąka pszenna, cukier, drożdże piekarskie w proszku 3%, sól, emulgatory: E 472b, E 477, syrop glukozowy, mleko odtłuszczone w proszku, aromaty, barwnik: karoteny


Tabela wartości odżywczychWartość odżywcza produktu po przyrządzeniu (przeciętnie) Na 100 gNa porcję 38 g* - 38 g
Wartość energetyczna 1415 kJ542 kJ6%
336 kcal129 kcal
Tłuszcz 12,0 g4,6 g7%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,8 g1,5 g7%
Węglowodany 48,4 g18,5 g7%
w tym cukry 15,0 g5,8 g6%
Białko 8,0 g3,1 g6%
Sól 0,5 g0,2 g3%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal)
Wartości odżywcze liczone ze składnikami podanymi w wersji podstawowej (z mlekiem 2% tł. i margaryną 80% tł.).



Inne informacje
ok. 1150 g gotowego ciasta (30 porcji)


newsletter
do góry