RAZEM
0
00
AKTUALIZUJ KOSZYK ZAMAWIAM
Poleć nasz sklep znajomym !

DELECTA KREM KARPATKA 390G

Karpatka ciasto w proszku


DELECTA KREM KARPATKA 390G
7
00
szt.
-+


MarkaDelecta
Opakowanie390 g
Waga (brutto)444 g
Wymiary (mm)143 x 212 x 58


Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.


Propozycja przygotowania
Przygotować
Do kremu: 500 ml mleka
200 g masła lub margaryny
Do ciasta: 250 ml wody (ok. 1 szklanki)
125 g margaryny
4-5 jaj (w zależności od wielkości)
Do dekoracji: 1 łyżkę cukru pudru

Sposób Przygotowania
Krem:
1. Zawartość torebki z kremem rozmieszaj w 200 ml mleka. Pozostałe 300 ml mleka zagotuj.
2. Do gotującego się mleka wlej rozprowadzony proszek. Całość gotuj na małym ogniu do zgęstnienia (ok. 3 min), energicznie rozcierając ewentualne grudki. Wystudź.
3. Zmiksuj ugotowaną zimną masę. Dodawaj porcjami miękki tłuszcz ciągle miksując.
Ciasto:
1. Zagotuj wodę z tłuszczem, dodaj zawartość torebki z ciastem. Podgrzewaj na małym ogniu (ok. 1 min), energicznie rozcierając masę. Wystudź.
2. Blachę o wymiarach ok. 25 x 30 cm wysmaruj tłuszczem i wysyp mąką.
3. Nagrzej piekarnik do temp. 220°C bez termoobiegu.
4. Do chłodnej masy wbijaj kolejno jaja i miksuj na najwyższych obrotach przez 5 min.
5. Ciasto podziel na dwie części. Każdą z nich rozprowadź cienką warstwą na przygotowanej blasze.
6. Wstaw do nagrzanego do temp. 220°C piekarnika i piecz kolejno przez 25-30 min, do uzyskania złocistego koloru.
Składanie ciasta:
1. Na dolną warstwę wystudzonego ciasta wyłóż przygotowany krem, przykryj górną warstwą ciasta.
2. Ciasto posyp cukrem pudrem.


Skład
Ciasto: mąka pszenna, substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu, Krem: cukier, skrobia, mąka pszenna, jaja w proszku, aromat, barwnik: kurkumina


Tabela wartości odżywczychWartość odżywcza produktu po przyrządzeniu (przeciętnie) Na 100 gNa porcję 63 g* - 63 g
Wartość energetyczna 1456 kJ910 kJ
350 kcal219 kcal11%
Tłuszcz 23,6 g14,8 g21%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 7,3 g4,6 g23%
Węglowodany 28,9 g18,1 g7%
w tym cukry 15,3 g9,5 g11%
Białko 5,2 g3,2 g6%
Sól 0,6 g0,4 g6%
Wartości odżywcze liczone ze wszystkimi składnikami podanymi w wersji podstawowej (z mlekiem 2% tł. i margaryną 80% tł.).
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal)



Inne informacje
ok. 1250 g gotowego ciasta (20 porcji)


newsletter
do góry