DELECTA KREM TORTOWY CZEKOLADOWY 100G
Krem tortowy smak czekoladowy w proszku
Producent | RIBER FOODS (Delecta) |
Opakowanie | 115 g |
Waga (brutto) | 120 g |
Wymiary (mm) | 131 x 187 x 16 |
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Propozycja przygotowania
Sposób przygotowania
Przygotuj: 300 ml mleka
1. Do wysokiego naczynia wlej schłodzone mleko.
2. Zawartość torebki wsyp do mleka i miksuj na najwyższych obrotach przez 3 minuty.
3. Gotowy krem użyj do przełożenia i dekoracji ciasta lub tortu bezpośrednio po przygotowaniu. Wstaw do lodówki na 3 godziny do schłodzenia (uzyskasz wtedy właściwą gęstość i konsystencję kremu).
Dobre rady
- Idealne dekoracje na cieście lub torcie uzyskasz, jeżeli użyjesz kremu bezpośrednio po jego przygotowaniu
- Wzbogaconą wersję uzyskasz, jeżeli zmiksujesz 50 g miękkiego masła z przygotowanym kremem (miksuj ok. 1 minuty)
Skład
cukier, syrop glukozowy, kakao w proszku 11,8% (o obniżonej zawartości tłuszczu 10-12%), utwardzony tłuszcz roślinny, skrobia modyfikowana, emulgatory: E 471, E 472a, żelatyna, białka mleka, aromaty
Tabela wartości odżywczych | Wartość odżywcza produktu po przyrządzeniu (przeciętnie) z mlekiem 2% tł. Na 100 g | Na porcję 26 g | * - 26 g |
Wartość energetyczna | 677 kJ | 179 kJ | 2% |
161 kcal | 43 kcal | ||
Tłuszcz | 6,0 g | 1,6 g | 2% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 5,1 g | 1,4 g | 7% |
Węglowodany | 21,2 g | 5,6 g | 2% |
w tym cukry | 15,6 g | 4,1 g | 5% |
Białko | 5,0 g | 1,3 g | 3% |
Sól | 0,3 g | 0,1 g | 1% |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal) |
Inne informacje
ok. 425 gotowego produktu (16 porcji)