RAZEM
0
00
AKTUALIZUJ KOSZYK ZAMAWIAM
Poleć nasz sklep znajomym !

DELECTA TARTA NA SŁODKO 330G

Tarta na 1001 sposobów na słodko ciasto w proszku


DELECTA TARTA NA SŁODKO 330G
4
00
szt.
-+


MarkaDelecta
Opakowanie330 g
Waga (brutto)391 g
Wymiary (mm)143 x 212 x 58
Idealne ciasto + Fix, który łączy składniki i nadaje tarcie doskonały smak

Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.


Propozycja przygotowania
Dobre rady!
Aby ciasto było bardziej kruche, proponujemy schłodzić je w lodówce przez 0,5 godziny.
Możesz zrezygnować z wałkowania ciasta i wylepić formę ręcznie.
Do wypieku naszych tart możesz użyć formy o średnicy 27-29 cm.
Ceramicznej formy do tarty nie smaruj tłuszczem!


Skład
ciasto: mąka pszenna, cukier, substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu; aromat, fix do nadzienia: cukier, mąka pszenna, skrobia, skrobia modyfikowana, glukoza, aromat, barwnik: karoteny


Dodatkowe informacje informacje
Mój ulubiony składnik to: malina, gruszka, borówka, truskawka, jabłko, jeżyna, cytryna, wiśnia, twaróg, brzoskwinia, rabarbar

Tarta (fr. tarte)
Jedna z najpopularniejszych potraw kuchni francuskiej, dziś znana i lubiana na całym świecie. Tarta to rodzaj wypieku, składający się z ciasta i nadzienia, które może być zarówno słodkie (np. z owocami), jak i słone (np. z warzywami, mięsem czy grzybami). Kruchym ciastem wylepia się dno i brzegi specjalnej formy - okrągłej i niskiej, o fałdowanych brzegach. Odmianą tarty jest quiche - podawany jest on wyłącznie z wytrawnym nadzieniem, przed zapieczeniem dodatkowo zalanym masą jajeczną.

Sezon na... truskawki!
Truskawka - mieszanka dwóch gatunków poziomki z rodziny różowatych. Jej pyszne owoce zawierają witaminę C oraz cenne flawonoidy.
Z owoców truskawki wytwarza się dżemy, kompoty oraz mrożonki a liście suszy na herbatkę.

Sprawdź cały kalendarz produktów sezonowych.

Podobne przepisy
Tarta gruszkowa
Tarta leśna

Więcej przepisów znajdziesz na naszym blogu
www.delektujemy.pl


Tabela wartości odżywczychWartość odżywcza produktu po przyrządzeniu (przeciętnie) Na 100 gNa porcję 133 g* 133 g
Wartość energetyczna 840 kJ1120 kJ
201 kcal268 kcal13%
Tłuszcz 11,7 g15,6 g22%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,9 g6,5 g33%
Węglowodany 20,7 g27,6 g11%
w tym cukry 7,6 g10,1 g11%
Białko 2,8 g3,7 g7%
Sól 0,2 g0,3 g5%
Wartości odżywcze liczone dla Tarty owocowej.
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal)



Inne informacje
ok. 1600 g gotowej Tarty owocowej (12 porcji)


newsletter
do góry