EKOLAND HERBATA JUNIOR JAB/BRZ/ŻUR.250G
Herbatka granulowana z witaminami o smaku jabłkowo-brzoskwiniowo-żurawinowym
| Marka | Ekland |
| Opakowanie | 250 g |
| Waga (brutto) | 261 g |
| Wymiary (mm) | 131 x 195 x 55 |
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Propozycja przygotowania
Sposób przyrządzania: wsypać ok. 4 łyżeczki (20 g) produktu do szklanki, zalać gorącą lub zimną wodą, zamieszać.
Skład
cukier, glukoza, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, ekstrakt z aronii, jabłko w proszku (0,05%), brzoskwinia w proszku (0,06%), żurawina w proszku (0,05%), cukier palony, aromaty, witamina E, witamina C, tiamina, ryboflawina, witamina B6, niacyna, witamina B12, biotyna, kwas pantotenowy, kwas foliowy
| Tabela wartości odżywczych | dla 100 g produktu | dla porcji (20 g) |
| wartość energetyczna | 1674 kJ, | 335 kJ, |
| 394 kcal | 79 kcal | |
| tłuszcz | 0 g | 0 g |
| - w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g | 0 g |
| węglowodany | 97,3 g | 19,5 g |
| - w tym cukry | 95,9 g | 19,2 g |
| białko | 0 g | 0 g |
| sól | 0,03 g | 0,01 g |
| Witamina E | 9 mg (75%*) | 1,8 mg (15%*) |
| Tiamina | 0,83 mg (75%*) | 0,17 mg (15%*) |
| Ryboflawina | 1,05 mg (75%*) | 0,21 mg (15%*) |
| Witamina B6 | 1,05 mg (75%*) | 0,21 mg (15%*) |
| Biotyna | 37,5 µg (75%*) | 7,5 µg (15%*) |
| Niacyna | 12 mg (75%*) | 2,4 mg (15%*) |
| Witamina C | 60 mg (75%*) | 12 mg (15%*) |
| Witamina B12 | 1,88 µg (75%*) | 0,38 µg (15%*) |
| Kwas pantotenowy | 4,5 mg (75%*) | 0,9 mg (15%*) |
| Kwas foliowy | 150 µg (75%*) | 30 µg (15%*) |
Inne informacje
Opakowanie zawiera 12,5 sugerowanych porcji.
Nie zawiera glutenu
Zgodnie z przepisami prawa wszystkie napoje herbaciane instant nie zawierają konserwantów
Czy wiesz, że... ?
Życie wiąże się z nieustannym krążeniem płynów w organizmie. Według zaleceń żywieniowych dziecko ważące 20 kg powinno codziennie wypijać 1,2 l wody, a ważące powyżej 20 kg dodatkowo na każdy kilogram 20 ml wody. A zatem ważący 25 kg sześciolatek powinien codziennie wypijać nieco ponad 1,3 l wody.
*% referencyjnych wartości spożycia



