RAZEM
0
00
AKTUALIZUJ KOSZYK ZAMAWIAM
Poleć nasz sklep znajomym !

FELIX PISTACJE 240G

Pistacje prażone, solone.


FELIX PISTACJE 240G
22
00
szt.
-+


MarkaFelix
Opakowanie240 g
Waga (brutto)248 g
Wymiary (mm)109 x 205 x 41
Pistacje to jedne z najsmaczniejszych i najzdrowszych orzechów. Doceniając szlachetną zieleń orzecha zamkniętego w bladej łupinie, pistacje prażymy z odrobiną soli, aby wydobyć z nich niepowtarzalną pełnię smaku. Orzechy pistacji są bogatym źródłem wielu składników mineralnych i odżywczych, w szczególności błonnika, witamin z grupy B, a także fenoli, mających właściwości przeciwutleniające. Cechuje je również wysoka zawartość fosforu, magnezu oraz nienasyconych kwasów tłuszczowych. Bogactwo składników odżywczych fosfor nienasycone kwasy tłuszczowe błonnik białko magnez

Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.


Informacje dla alergików
Produkt może zawierać śladowe ilości orzeszków ziemnych i innych orzechów.


Skład
PISTACJE (98,8%), sól (1,2%)


Dodatkowe informacje informacje
Odwiedź nas na www.felixpolska.pl


Tabela wartości odżywczychproduktu bez skorupki w 100 gw porcji 30 g%* w 30 g
Wartość energetyczna 2563 kJ769 kJ
619 kcal186 kcal9%
Tłuszcz 52 g16 g23%
w tym kwasy tłuszczowe
- nasycone10 g3,0 g15%
- jednonienasycone 35 g11 g-
- wielonienasycone 6,9 g2,1 g-
Węglowodany 16 g4,8 g2%
w tym cukry 5,9 g1,8 g2%
Błonnik 4,2 g1,3 g-
Białko 20 g6,0 g12%
Sól 1,2 g0,36 g6%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal)
Witaminy i składniki mineralnew 100 g %**
Magnez 148 mg 40%
Fosfor 484 mg 69%
** Dzienne referencyjne wartości spożycia witamin i składników mineralnych (dla osoby dorosłej)



Inne informacje
Porcja 30 g zawiera: energia 769 kJ/186 kcal 9%*, tłuszcz 16 g 23%*, kwasy tłuszczowe nasycone 3,0 g 15%*, cukry 1,8 g 2%*, sól 0,36 g 6%*
100 g: 2563 kJ/ 619 kcal

Opakowanie zawiera około 5 porcji produktu bez skorupki. Porcja = 30 g.

Pakowany w atmosferze ochronnej.

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal)


newsletter
do góry