HENGLEIN SPÓD DO PIZZY 400G
Spód do pizzy - Półprodukt garmażeryjny chłodzony
| Marka | Henglein |
| Kraj pochodzenia | Niemcy |
| Opakowanie | 400 g |
| Waga (brutto) | 426 g |
| Wymiary (mm) | 322 x 75 x 40 |
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze od +2°C do +8°C. Po otwarciu przechowywać szczelnie zamknięte w lodówce oraz spożyć w ciągu 1-2 dni.
Propozycja przygotowania
Sposób przygotowania
1. Nagrzać piekarnik do temperatury 220°C.
2. Ciasto (spód do pizzy) należy rozwinąć na blaszkę, pozostawiając je na pergaminie, w którym było zawinięte.
3. Ciasto posmarować sosem pomidorowym, a następnie udekorować według własnej kompozycji.
4. Pizzę włożyć do nagrzanego piekarnika i piec przez 12 do 15 min w temp. 220°C. Czas wypieku uzależniacie Państwo od ilości i rodzaju użytych składników.
Skład
mąka pszenna, woda, tłuszcz palmowy, 1,5% oliwa z oliwek, substancja spulchniająca (E 450, E 500), olej rzepakowy, drożdże, alkohol etylowy, sól, regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
| Tabela wartości odżywczych | w 100 g | |
| Wartość energetyczna | 1099 kJ/261 kcal | |
| Tłuszcz | 5,1 g | |
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 2,2 g | |
| Węglowodany | 44,1 g | |
| w tym cukry | 0,5 g | |
| Białko | 6,6 g | |
| Sól | 1,75 g |



