HIPP BUKIET WARZYW SPAGHETTI 220G
Pełnowartościowy posiłek warzywno-mięsny dla niemowląt Bukiet warzyw z pełnoziarnistym spaghetti HiPP BIO
Producent | HIPP (HiPP) |
Kraj pochodzenia | UE |
Opakowanie | 220 g |
Waga (brutto) | 337 g |
Wymiary (mm) | 61 x 107 x 61 |
Propozycja przygotowania
Sposób użycia:
otwarty słoiczek z całą zawartością lub odpowiednią porcję przełożoną do miseczki podgrzej w "kąpieli wodnej" lub kuchence mikrofalowej. Przed podaniem wymieszaj posiłek plastikową łyżeczką i dokładnie sprawdź temperaturę. Pozostałą, niepodgrzaną zawartość słoiczka zamknij, wstaw do lodówki i zużyj następnego dnia. Na deser zalecamy podać kilka łyżeczek owoców bogatych w witaminę C, która ułatwia przyswajanie żelaza zawartego w posiłku.
Jakość tego produktu w momencie opuszczania zakładu produkcyjnego była bez zarzutu - przed użyciem upewnij się, że słoiczek nie został naruszony. Nie używaj, jeśli środek wieczka się ugina. Bezpieczne zamknięcie próżniowe - klika przy pierwszym otwarciu.
Skład
warzywa* 62% (pomidory*, marchew*, cukinia*, por*, cebula*), ugotowane pełnoziarniste spaghetti* (z pszenicy durum) 21%, odtłuszczone mleko*, śmietana*, mąka z amarantusa* 2,5%, olej rzepakowy* 1,5%, zmielony makaron* (z pszenicy durum), zioła* (pietruszka*, oregano*, bazylia*), *z rolnictwa ekologicznego
Tabela wartości odżywczych | 100 g | 220 g |
energia kJ/kcal | 294/70 | 649/155 |
tłuszcz, w tym | 2,8 g | 6,2 g |
- kw. tł. nasycone | 0,8 g | 1,8 g |
- kw. tł. jednonienasycone | 1,4 g | 3,1 g |
- kw. tł. wielonienasycone | 0,6 g | 1,3 g |
węglowodany | 7,9 g | 17,4 g |
- w tym cukry | 2,6 g | 5,7 g |
błonnik pokarmowy | 2,1 g | 4,6 g |
białko | 2,3 g | 5,1 g |
sól* | 0,05 g | 0,11 g |
sód | 0,02 g | 0,04 g |
żelazo | 0,7 mg | 1,5 mg |
= % dziennego zapotrzebowania | 12% | 25% |
*zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu | ||
kwas alfa-linolenowy (Omega-3) | 0,11 g | 0,24 g |
Inne informacje
Produkt z certyfikatem ekologicznym i unijnym logo rolnictwa ekologicznego - zgodnie z prawem UE.
Środek spożywczy specjalnego przeznaczenia żywieniowego
* z rolnictwa ekologicznego
** zgodnie z rozporządzeniem Rady (WE) nr 834/2007 dotyczącym produkcji ekologicznej