HIPP DELIKATNE WARZYWA Z ZIEMNIAK.190G
Pełnowartościowy posiłek warzywny dla niemowląt Delikatne warzywa ze słodkimi ziemniaczkami HiPP BIO
Producent | HIPP (HiPP) |
Kraj pochodzenia | UE |
Opakowanie | 190 g |
Waga (brutto) | 301 g |
Wymiary (mm) | 61 x 97 x 61 |
Propozycja przygotowania
Sposób użycia: Otwarty słoiczek z całą zawartością lub odpowiednią porcję przełożoną do miseczki podgrzej w "kąpieli wodnej" lub kuchence mikrofalowej. Przed podaniem wymieszaj posiłek plastikową łyżeczką i dokładnie sprawdź temperaturę. Pozostałą, niepodgrzaną zawartość słoiczka zamknij, wstaw do lodówki i zużyj następnego dnia.
Nasza rada: na deser zalecamy podać kilka łyżeczek owoców bogatych w witaminę C, która ułatwia przyswojenie żelaza zawartego w posiłku.
Jakość tego produktu w momencie opuszczania zakładu produkcyjnego była bez zarzutu - przed użyciem upewnij się, że słoiczek nie został naruszony. Nie używaj, jeśli środek wieczka się ugina. Bezpieczne zamknięcie próżniowe - klika przy pierwszym otwarciu.
Skład
warzywa* 51% (marchew*, kukurydza*, słodkie ziemniaki* 8%), odtłuszczone mleko*, woda, mąka z amarantusa* 8%, morele*, olej rzepakowy* 2,6%, *z rolnictwa ekologicznego
Tabela wartości odżywczych | 100 g | 190 g |
energia (kJ/kcal) | 373/89 | 709/169 |
tłuszcz | 3,3 g | 6,3 g |
- w tym kwasy tł. nasycone | 0,5 g | 1,0 g |
- w tym kwasy tł. jednonienasycone | 1,9 g | 3,6 g |
- w tym kwasy tł. wielonienasycone | 0,9 g | 1,7 g |
węglowodany | 10,9 g | 20,7 g |
- w tym cukry | 4,1 g | 7,8 g |
błonnik pokarmowy | 2,4 g | 4,6 g |
białko | 2,7 g | 5,1 g |
sól* | 0,08 g | 0,15 g |
sód | 0,03 g | 0,06 g |
żelazo | 0,6 mg | 1,1 mg |
=% dziennego zapotrzebowania | 10% | 18% |
*zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu | ||
kwas alfa-linolenowy (Omega-3) | 0,18 g | 0,34 g |
Inne informacje
Produkt z certyfikatem ekologicznym i unijnym logo rolnictwa ekologicznego - zgodnie z prawem UE.
Środek spożywczy specjalnego przeznaczenia żywieniowego
* z rolnictwa ekologicznego
** zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu