HIPP KLUSECZKI W SOSIE WARZYW.220G
Pełnowartościowy posiłek warzywny dla niemowląt i małych dzieci Domowe kluseczki w sosie warzywnym HiP BIO
Producent | HIPP (HiPP) |
Kraj pochodzenia | UE |
Opakowanie | 220 g |
Waga (brutto) | 349 g |
Wymiary (mm) | 61 x 108 x 61 |
Propozycja przygotowania
Sposób użycia:
Otwarty słoiczek z całą zawartością lub odpowiednią porcję przełożoną do miseczki podgrzej w "kąpieli wodnej" lub kuchence mikrofalowej. Przed podaniem wymieszaj posiłek plastikową łyżeczką i dokładnie sprawdź temperaturę. Pozostałą, niepodgrzaną zawartość słoiczka zamknij, wstaw do lodówki i zużyj następnego dnia.
Nasza rada: na deser zalecamy podać kilka łyżeczek owoców bogatych w witaminę C, która ułatwia przyswajanie żelaza zawartego w posiłku.
Jakość tego produktu w momencie opuszczania zakładu produkcyjnego była bez zarzutu - przed użyciem upewnij się, że słoiczek nie został naruszony. Nie używaj, jeśli środek wieczka się ugina. Bezpieczne zamknięcie próżniowe - klika przy pierwszym otwarciu.
Skład
warzywa* 49% (marchew*, pasternak*, cebula*, seler*, zmielona soczewica*), woda, kluseczki kładzione* (pszenica durum, jaja kurze) 10%, olej rzepakowy* 2,5%, mąka z amarantusa* 2%, ocet*, jodowana sól, przyprawy, *z rolnictwa ekologicznego
Tabela wartości odżywczych | 100 g | 220 g (1 porcja) |
energia kJ/kcal | 274/66 | 602/144 |
tłuszcz | 2,9 g | 6,4 g |
- w tym kwasy tł. nasycone | 0,3 g | 0,7 g |
- w tym kwasy tł. jednonienasycone | 1,8 g | 4,0 g |
- w tym kwasy tł. wielonienasycone | 0,8 g | 1,8 g |
węglowodany | 6,5 g | 14,3 g |
- w tym cukry | 1,8 g | 4,0 g |
błonnik pokarmowy | 2,3 g | 5,1 g |
białko | 2,2 g | 4,8 g |
sól | 0,28 g | 0,62 g |
sód | 0,11 g | 0,24 g |
żelazo | 0,6 mg | 1,3 mg |
= % zalecanego dziennego spożycia | 7% | 16% |
jod | 5,0 µg | 11 µg |
kwas alfa-linolenowy (Omega-3) | 0,16 g | 0,35 g |
Inne informacje
Produkt z certyfikatem ekologicznym i unijnym logo rolnictwa ekologicznego - zgodnie z prawem UE.
środek spożywczy specjalnego przeznaczenia żywieniowego
* z rolnictwa ekologicznego
** zgodnie z rozporządzeniem Rady (WE) nr 834/2007 dotyczącym produkcji ekologicznej