HIPP ZUPA 190G WŁOSKA Z CIELĘCINĄ
Pełnowartościowy posiłek warzywno-mięsny dla niemowląt Zupka wiosenna z cielęciną HiPP BIO
| Marka | HiPP |
| Kraj pochodzenia | UE |
| Opakowanie | 190 g |
| Waga (brutto) | 302 g |
| Wymiary (mm) | 61 x 96 x 61 |
Propozycja przygotowania
Sposób użycia:
otwarty słoiczek z całą zawartością lub odpowiednią porcję przełożoną do miseczki podgrzej w "kąpieli wodnej" lub w kuchence mikrofalowej. Przed podaniem wymieszaj posiłek plastikową łyżeczką i dokładnie sprawdź temperaturę. Pozostałą, niepodgrzaną zawartość słoiczka zamknij, wstaw do lodówki i zużyj następnego dnia. Nie używaj metalowej łyżeczki, aby nie uszkodzić słoiczka.
Jakość tego produktu w momencie opuszczania zakładu produkcyjnego była bez zarzutu - przed użyciem upewnij się, że słoiczek nie został naruszony. Nie używaj, jeśli środek wieczka się ugina. Bezpieczne zamknięcie próżniowe - klika przy pierwszym otwarciu.
Skład
warzywa* 47% (kalafior*, ziemniaki*, cukinia*, cebula*), woda, gotowany ryż*, mięso cielęce* 8%, olej rzepakowy* 1,8%, przyprawy* (pietruszka*, bazylia*), *z rolnictwa ekologicznego
Dodatkowe informacje informacje
Zadbaj o zrównoważoną dietę oraz zdrowy tryb życia swojego dziecka.
| Tabela wartości odżywczych | 100 g | 190 g |
| energia (kJ/kcal) | 231/55 | 438/104 |
| tłuszcz, w tym: | 2,2 g | 4,2 g |
| - kwasy tł. nasycone | 0,3 g | 0,6 g |
| - kwasy tł. jednonienasycone | 1,4 g | 2,7 g |
| - kwasy tł. wielonienasycone | 0,5 g | 1,0 g |
| węglowodany | 5,7 g | 10,8 g |
| - w tym cukry | 0,8 g | 1,5 g |
| błonnik pokarmowy | 1,0 g | 1,9 g |
| białko | 2,6 g | 4,9 g |
| sól* | 0,02 g | 0,04 g |
| sód | <0,02 g | 0,02 g |
| *zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu | ||
| kwas alfa-linolenowy (Omega-3) | 0,12 g | 0,23 g |
Inne informacje
Produkt z certyfikatem ekologicznym i unijnym logo rolnictwa ekologicznego - zgodnie z prawem UE.
* z rolnictwa ekologicznego
** zgodnie z rozporządzeniem Rady (WE) nr 834/2007 dotyczącym produkcji ekologicznej
*** zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu



