HIPP ZUPA MARCHWIOWA Z RYŻEM 125G
Przecier warzywny dla niemowląt
| Producent | HIPP (HiPP) |
| Kraj pochodzenia | UE |
| Opakowanie | 125 g |
| Waga (brutto) | 220 g |
| Wymiary (mm) | 58 x 76 x 58 |
Propozycja przygotowania
Sposób użycia:
na początku rozszerzania mlecznej diety niemowlęcia podaj 4-6 łyżeczek przecieru i z dnia na dzień zwiększaj tę ilość. Otwarty słoiczek z całą zawartością lub odpowiednią porcję przełożoną do miseczki podgrzej w "kąpieli wodnej" lub w kuchence mikrofalowej. Przed podaniem wymieszaj posiłek plastikową łyżeczką i dokładnie sprawdź temperaturę. Pozostałą, niepodgrzaną zawartość słoiczka zamknij, wstaw do lodówki i zużyj następnego dnia. Nie używaj metalowej łyżeczki, aby nie uszkodzić słoiczka.
Jakość tego produktu w momencie opuszczania zakładu produkcyjnego była bez zarzutu - przed użyciem upewnij się, że słoiczek nie został naruszony. Nie używaj, jeśli środek wieczka się ugina. Bezpieczne zamknięcie próżniowe - klika przy pierwszym otwarciu.
Nie podawać dziecku, u którego wcześniej wystąpiła alergia na którykolwiek ze składników produktu.
Skład
warzywa* 48% (marchew* 40%, ziemniaki*), woda, gotowany ryż* 15%, sok winogronowy*, olej rzepakowy* 1,3%
| Tabela wartości odżywczych | 100 g | 125 g |
| energia kJ/kcal | 199/47 | 251/60 |
| białko | 0,5 g | 0,6 g |
| węglowodany | 7,5 g | 9,4 g |
| - w tym cukry | 3,3 g | 4,1 g |
| tłuszcz | 1,4 g | 1,8 g |
| - w tym kwasy tł. nasycone | 0,1 g | 0,1 g |
| - w tym kwasy tł. jednonienasycone | 0,9 g | 1,1 g |
| - w tym kwasy tł. wielonienasycone | 0,3 g | 0,4 g |
| - w tym kwas linolenowy (Omega-3) | 0,09 g | 0,11 g |
| błonnik | 1,4 g | 1,8 g |
| sód | <0,02 g | <0,02 g |
| beta karoten*** (prowitamina A) | 2,7 mg | 3,4 mg |
Inne informacje
środek spożywczy specjalnego przeznaczenia żywieniowego
Certyfikacja ekologiczna dla zakładu produkcyjnego - HU-ÖKO-01, dla HiPP Polska - PL-EKO-07.
* z rolnictwa ekologicznego
** zgodnie z rozporządzeniem Rady (WE) nr 834/2007 dotyczącym produkcji ekologicznej
*** składniki zawierają naturalnie występujące cukry i sód
**** odpowiada 450 µg ER witaminy A w 100 g; odpowiada 570 µg ER witaminy A w 125 g



