HIPPO PUREE MARCH/JAGN.190G
Pełnowartościowy posiłek warzywno-mięsny dla niemowląt Puree z marchewki i ziemniaczków z jagnięciną HiPP BIO
Marka | HiPP |
Kraj pochodzenia | UE |
Opakowanie | 190 g |
Waga (brutto) | 304 g |
Wymiary (mm) | 61 x 96 x 61 |
Propozycja przygotowania
Sposób użycia:
otwarty słoiczek z całą zawartością lub odpowiednią porcję przełożoną do miseczki podgrzej w "kąpieli wodnej" lub kuchence mikrofalowej. Przed podaniem wymieszaj posiłek plastikową łyżeczką i dokładnie sprawdź temperaturę. Pozostałą, niepodgrzaną zawartość słoiczka zamknij, wstaw do lodówki i zużyj następnego dnia. Nie używaj metalowej łyżeczki, aby nie uszkodzić słoiczka. Nie podawaj dziecku, u którego wcześniej wystąpiła alergia na którykolwiek ze składników produktu.
Jakość tego produktu w momencie opuszczania zakładu produkcyjnego była bez zarzutu - przed użyciem upewnij się, że słoiczek nie został naruszony. Nie używaj, jeśli środek wieczka się ugina. Bezpieczne zamknięcie próżniowe - klika przy pierwszym otwarciu.
Skład
warzywa* 56% (marchew* 38%, ziemniaki* 18%), woda, mięso jagnięce* 8%, gotowany ryż*, olej rzepakowy* 1,1%, *z rolnictwa ekologicznego
Tabela wartości odżywczych | 100 g | 190 g (1 porcja) |
energia (kJ/kcal) | 232/56 | 444/106 |
tłuszcz, w tym: | 2,4 g | 4,6 g |
- kwasy tł. nasycone | 0,7 g | 1,3 g |
- kw. tł. jednonienasycone | 1,3 g | 2,5 g |
- kw. tł. wielonienasycone | 0,4 g | 0,8 g |
węglowodany | 5,5 g | 10,5 g |
- w tym cukry | 1,6 g | 3,0 g |
błonnik pokarmowy | 1,8 g | 3,4 g |
białko | 2,1 g | 4,0 g |
sól* | 0,05 g | 0,10 g |
sód | 0,02 g | 0,04 g |
beta-karoten | 2,5 mg | 4,8 mg |
= witamina A | 416 µg RE | 790 µg RE |
* zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu | ||
kwas alfa-linolenowy (Omega-3) | 0,09 g | 0,17 g |
Inne informacje
Środek spożywczy specjalnego przeznaczenia żywieniowego
Certyfikacja ekologiczna dla zakładu produkcyjnego - HU-ÖKO-01, dla HiPP Polska - PL-EKO-07.
* z rolnictwa ekologicznego
** zgodnie z rozporządzeniem Rady (WE) nr 834/2007 dotyczącym produkcji ekologicznej
*** składniki zawierają naturalnie występujące cukry i sód
**** odpowiada 416 µg ER witaminy A w 100g
odpowiada 790 µg ER witaminy A w 190 g