KAMIS CZĄBER 10 G
Cząber
Marka | Kamis |
Kraj pochodzenia | Polska |
Opakowanie | 10 g |
Waga (brutto) | 14 g |
Wymiary (mm) | 109 x 8 x 149 |
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Informacje dla alergików
Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są: gorczyca, seler, soja, gluten, mleko, jaja i sezam.
Dodatkowe informacje informacje
Przyprawą jest wysuszone ziele cząbru ogrodowego, rośliny pochodzącej ze wschodnich obszarów Morza Śródziemnego. Posiada on charakterystyczny, intensywny zapach oraz korzenny, lekko gorzkawy smak. Cząber polecany jest jako dodatek do potraw z fasoli, grochu i innych roślin strączkowych. Przyprawia się nim również zupy jarzynowe, kapuśniaki, farsze mięsne, kiełbasy oraz dania z tłustych mięs, jak wieprzowina i baranina. Niewielką ilość cząbru można dodać do mizerii i sosów sałatkowych. Cząber doskonale komponuje się z majerankiem i tymiankiem.