Marka | Kamis |
Kraj pochodzenia | Polska |
Opakowanie | 10 g |
Waga (brutto) | 14 g |
Wymiary (mm) | 110 x 150 x 6 |
Przyprawą są wysuszone pąki kwiatowe goździkowca korzennego, wiecznie zielonego drzewa uprawianego głównie w Indonezji i na Madagaskarze. Goździki posiadają bardzo silny zapach oraz korzenny, lekko piekący smak. Goździkami przyprawia się słodkie potrawy, takie jak: kompoty, desery, ciasta i sosy owocowe. Są niezastąpionym dodatkiem do likierów, ponczu, grzanego wina i piwa. Używane są do potraw z grzybów, mięsa wieprzowego, drobiu, baraniny, dziczyzny oraz marynowanych śledzi. Wzbogacają smak kiszonych warzyw.
Przechowywanie Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Informacje dla alergików Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są: gorczyca, gluten, seler, soja, mleko, jaja i sezam.