KAMIS MARYNATA 20G PIKANTNA
Mieszanka przyprawowa.
Marka | Kamis |
Kraj pochodzenia | Polska |
Opakowanie | 20 g |
Waga (brutto) | 27 g |
Wymiary (mm) | 110 x 150 x 6 |
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Informacje dla alergików
Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są: gluten, seler, soja, mleko, jaja i sezam.
Propozycja przygotowania
Marynata pikantna do mięs i drobiu
Przygotowanie:
1. Zawartość torebki wymieszaj z 6-7 łyżkami oleju.
2. Mięso pokrój na porcje, lekko rozbij, posmaruj otrzymaną marynatą z dwóch stron i odstawić w chłodne miejsce na minimum 2 godz.
3. Piecz w temp. ok. 220 °C, grilluj lub smaż na rozgrzanym oleju.
Marynatę polecamy również do pieczenia większych kawałków mięsa (ok. 1 kg). Należy wówczas zawartość 2 torebek wymieszać z 7-8 łyżkami oleju. Otrzymaną marynatą posmaruj mięso, zawiń w folię do żywności i odstaw w chłodne miejsce na 12 godzin. Piecz w temp. 180°C przez 1-1,5 godz. (w zależności od rodzaju mięsa).
Skład
sól, gorczyca biała, czosnek - 12%, papryka słodka, chili - 7%, pomidory - 6,5%, kolendra, cukier, kwas: kwas cytrynowy, pieprz czarny - 4%, cebula, cząber
Dodatkowe informacje informacje
Więcej kulinarnych inspiracji znajdziesz na: www.kamis.pl
Tabela wartości odżywczych | Średnia wartość odżywcza: 100 g produktu | 1 łyżeczka (ok. 3 g) |
Wartość energetyczna | 1164/279 | 35/8 |
(kJ/kcal) | (kJ/kcal) | |
Tłuszcz | 9,0 g | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,8 g | 0 g |
Węglowodany | 25 g | 0,8 g |
w tym cukry | 22 g | 0,7 g |
Białko | 13 g | 0 g |
Sól | 25,0 g | 0,75 g |
Inne informacje
Opakowanie zawiera około 6 łyżeczek.