RAZEM
0
00
AKTUALIZUJ KOSZYK ZAMAWIAM
Poleć nasz sklep znajomym !

KAMIS MARYNATA 20G PIKANTNA

Mieszanka przyprawowa.


KAMIS MARYNATA 20G PIKANTNA
2
00
szt.
-+


MarkaKamis
Kraj pochodzeniaPolska
Opakowanie20 g
Waga (brutto)27 g
Wymiary (mm)110 x 150 x 6
Marynowanie jest podstawowym sposobem kruszenia oraz dodawania smaku różnym rodzajom mięs. Marynowane mięsa stają się aromatyczne, miękkie i soczyste. Marynata pikantna, dzięki zawartości chili i pieprzu czarnego, nadaje mięsu ostrość typową dla kuchni meksykańskiej.

Przechowywanie
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.


Informacje dla alergików
Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są: gluten, seler, soja, mleko, jaja i sezam.


Propozycja przygotowania
Marynata pikantna do mięs i drobiu

Przygotowanie:
1. Zawartość torebki wymieszaj z 6-7 łyżkami oleju.
2. Mięso pokrój na porcje, lekko rozbij, posmaruj otrzymaną marynatą z dwóch stron i odstawić w chłodne miejsce na minimum 2 godz.
3. Piecz w temp. ok. 220 °C, grilluj lub smaż na rozgrzanym oleju.

Marynatę polecamy również do pieczenia większych kawałków mięsa (ok. 1 kg). Należy wówczas zawartość 2 torebek wymieszać z 7-8 łyżkami oleju. Otrzymaną marynatą posmaruj mięso, zawiń w folię do żywności i odstaw w chłodne miejsce na 12 godzin. Piecz w temp. 180°C przez 1-1,5 godz. (w zależności od rodzaju mięsa).


Skład
sól, gorczyca biała, czosnek - 12%, papryka słodka, chili - 7%, pomidory - 6,5%, kolendra, cukier, kwas: kwas cytrynowy, pieprz czarny - 4%, cebula, cząber


Dodatkowe informacje informacje
Więcej kulinarnych inspiracji znajdziesz na: www.kamis.pl


Tabela wartości odżywczychŚrednia wartość odżywcza: 100 g produktu1 łyżeczka (ok. 3 g)
Wartość energetyczna 1164/27935/8
(kJ/kcal)(kJ/kcal)
Tłuszcz 9,0 g0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,8 g0 g
Węglowodany 25 g0,8 g
w tym cukry 22 g0,7 g
Białko 13 g0 g
Sól 25,0 g0,75 g



Inne informacje
Opakowanie zawiera około 6 łyżeczek.


newsletter
do góry