KAMIS MARYNATA 20G STAROPOLSKA
Mieszanka przyprawowa.
| Marka | Kamis |
| Kraj pochodzenia | Polska |
| Opakowanie | 20 g |
| Waga (brutto) | 27 g |
| Wymiary (mm) | 110 x 150 x 6 |
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Propozycja przygotowania
Marynata staropolska do mięs i drobiu
Przygotowanie:
1. Zawartość torebki wymieszaj z 6-7 łyżkami oleju.
2. Mięso pokrój na porcje, lekko rozbij, posmaruj otrzymaną marynatą z dwóch stron i odstaw w chłodne miejsce na minimum 2 godz.
3. Piecz w temp. ok. 220°C, grilluj lub smaż na rozgrzanym oleju.
Marynatę polecamy również do pieczenia większych kawałków mięsa (ok. 1 kg). Należy wówczas zawartość 2 torebek wymieszać z 7-8 łyżkami oleju. Otrzymaną marynatą posmaruj mięso, zawiń w folię do żywności i odstaw w chłodne miejsce na 12 godzin. Piecz w temp. 180°C przez 1-1,5 godz. (w zależności od rodzaju mięsa).
Skład
czosnek - 25,5%, sól, gorczyca biała, kwas: kwas cytrynowy, kolendra, owoc jałowca - 4,2%, cebula, pieprz czarny, majeranek - 3,5%, papryka słodka, chili, cukier, liście laurowe - 3%, bazylia, ziele angielskie, oregano
| Tabela wartości odżywczych | Średnia wartość odżywcza: 100 g produktu | 1 łyżeczka (ok. 3 g) |
| Wartość energetyczna | 1082/259 | 32/8 |
| (kJ/kcal) | (kJ/kcal) | |
| Tłuszcz | 5,2 g | 0 g |
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,5 g | 0 g |
| Węglowodany | 29 g | 0,9 g |
| w tym cukry | 19 g | 0,6 g |
| Białko | 12 g | 0 g |
| Sól | 22,1 g | 0,66 g |
Inne informacje
Opakowanie zawiera około 6 łyżeczek.



