KAMIS PIEPRZ 20G CYTRYNOWY
Pieprz cytrynowy
| Marka | Kamis |
| Kraj pochodzenia | Polska |
| Opakowanie | 20 g |
| Waga (brutto) | 24 g |
| Wymiary (mm) | 110 x 150 x 6 |
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Informacje dla alergików
Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są: gorczyca, gluten, seler, soja, mleko, jaja i sezam.
Skład
pieprz czarny - 23%, czosnek, cebula, kwas: kwas cytrynowy, cukier, skórka cytrynowa - 3%, kurkuma, sól
Dodatkowe informacje informacje
Pieprz cytrynowy jest mieszanką starannie dobranych składników. Potrawy nim przyprawiane zyskują ostrość pieprzu i kwaskowy posmak cytryny. Ze względu na cytrynową "nutę" mieszanka ta jest znakomitą przyprawą do wszelkiego rodzaju ryb. Można nią przyprawiać ryby surowe (przed obróbką termiczną), jak i gotowe już do spożycia (usmażone, uduszone czy z grilla). Pieprz cytrynowy jest również doskonałym dodatkiem do mięs smażonych (np. steków), pieczonych, z grilla oraz sosów typu dressing i winegret.
| Tabela wartości odżywczych | Średnia wartość odżywcza: 100 g produktu |
| Wartość energetyczna | 984/233 (kJ/kcal) |
| Tłuszcz | 0,6 g |
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,2 g |
| Węglowodany | 45 g |
| w tym cukry | 25 g |
| Białko | 6,9 g |
| Sól | 35,2 g |



