RAZEM
0
00
AKTUALIZUJ KOSZYK ZAMAWIAM
Poleć nasz sklep znajomym !

KAMIS SÓL 30G ZMIĘKCZAJĄCA MIĘSO

Sól zmiękczająca mięso


KAMIS SÓL 30G ZMIĘKCZAJĄCA MIĘSO
2
00
szt.
-+


MarkaKamis
Opakowanie30 g
Waga (brutto)34 g
Wymiary (mm)110 x 6 x 149
Sól zmiękczająca mięso jest niezbędnym produktem w kuchni każdego smakosza. Zawarty w niej naturalny enzym - papaina, pozyskiwany z owoców papai pozwala na zmiękczenie i poprawienie kruchości mięsa poprzez rozluźnienie jego włókien. Sól zmiękczającą stosuje się do potraw z wołowiny, baraniny, wieprzowiny i dziczyzny. Dla uzyskania najlepszego efektu należy dokładnie natrzeć mięso solą na 15-20 minut przed smażeniem, pieczeniem lub gotowaniem.

Przechowywanie
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.


Informacje dla alergików
Na terenie zakładu produkcyjnego wykorzystywane są: gorczyca, seler, soja, gluten, mleko, jaja i sezam.


Skład
sól jodowana (zawartość jodanu potasu 39±13 mg/kg soli) - 92%, kwas: kwas cytrynowy, substancja wzmacniająca smak i zapach: glutaminian sodu, papaina


newsletter
do góry