KNORR FIX DO POTRAW CHIŃSKICH 39G
Fix Do potraw chińskich
Producent | UNILEVER POLSKA SP. Z O.O. (Knorr) |
Opakowanie | 39 g |
Waga (brutto) | 44 g |
Wymiary (mm) | 130 x 160 x 10 |
Przechowywanie
Przechowywać w suchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu.
Propozycja przygotowania
Dodaj:
- 400 g piersi z kurczaka
- 300 g ryżu
- 3 łyżki oleju
- 300 ml wody
Sposób przygotowania:
1. Kurczaka pokrój w cienkie paseczki i podsmaż na niewielkiej ilości oleju.
2. Fix dokładnie wymieszaj z 300 ml zimnej wody i dodaj do mięsa. Zagotuj całość, mieszając od czasu do czasu.
3. Fix z mięsem duś na małym ogniu pod przykryciem przez ok. 10 minut. Jeśli potrawa będzie zbyt gęsta, dodaj trochę wody i ponownie zagotuj. Danie podawaj z ugotowanym ryżem.
Rada:
Świeżo starty imbir dodany pod koniec gotowania nada potrawie głębszy smak i jeszcze bardziej podkreśli orientalną nutę dania.
Skład
skrobia, marchew (14%), sól, sos SOJOWY (PSZENICA), papryka zielona i czerwona (5,3%), aromaty, SELER (4,3%), maltodekstryna, tłuszcz palmowy, grzyby chińskie (2,5%), hydrolizowane białko roślinne, cukier, imbir (1,5%), curry: kolendra, kurkuma, kmin, pieprz, kozieradka, pieprz cayenne, kardamon, pędy bambusa (1%), papryka mielona, por (1%), kmin, sok z cytryny suszony, pieprz cayenne
Tabela wartości odżywczych | 100 g Fixu | 100 g przygotowanego dania | 1 porcji** dania | %* w porcji** |
Energia | 1300 kJ/310 kcal | 610 kJ/150 kcal | 2000 kJ/500 kcal | 24% |
Tłuszcz | 4,5 g | 3,5 g | 12 g | 17% |
w tym kwasy nasycone | 2,5 g | 0,6 g | 2 g | 10% |
Węglowodany | 53 g | 19 g | 64 g | 25% |
w tym cukry | 13 g | 0,4 g | 1,5 g | 2% |
Błonnik | 10 g | 0,6 g | 2 g | |
Białko | 9 g | 9 g | 30 g | 60% |
Sól | 13 g | 0,45 g | 1,5 g | 25% |
Inne informacje
1 porcja** zawiera: 2000 kJ 500 kcal 24%*
w 100 g: 610 kJ / 150 kcal
Danie dla 4 osób
*% Referencyjnej wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
**1 porcja ≈ 340 g. Opakowanie wystarcza do przygotowania 4 porcji.
***Zgodnie z prawem.