KNORR FIX GULASZU 51G
Fix Gulasz węgierski
Producent | UNILEVER POLSKA SP. Z O.O. (Knorr) |
Opakowanie | 51 g |
Waga (brutto) | 56 g |
Wymiary (mm) | 130 x 160 x 10 |
Przechowywanie
Przechowywać w suchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu.
Propozycja przygotowania
Dodaj:
- 500 g mięsa wieprzowego
- 3 łyżki oleju
- 500 ml wody
Sposób przygotowania:
1. Mięso pokrój w kostkę i podsmaż na małej ilości oleju.
2. Fix wsyp do 500 ml gotującej się wody i dokładnie wymieszaj. Dodaj podsmażone mięso i całość zagotuj.
3. Gulasz duś na małym ogniu przez około 1,5 godziny, mieszając od czasu do czasu.
Rada: Gulasz możesz podawać z kaszą gryczaną.
Skład
skrobia, papryka, sól, cukier, cebula (11%), koncentrat pomidorowy (10%), ziemniaki, aromaty, czosnek (1,4%), majeranek, liść laurowy, kminek, pieprz biały, pieprz cayenne, sok z cytryny suszony, ziele angielskie, ekstrakt drożdżowy, pietruszka korzeń, goździki, glukoza
Tabela wartości odżywczych | 100 g Fixu | 100 g przygotowanego gulaszu | 1 porcji** gulaszu | %* w porcji** |
Energia | 1400 kJ/340 kcal | 550 kJ/130 kcal | 1400 kJ/340 kcal | 17% |
Tłuszcz | 2,5 g | 9 g | 23 g | 33% |
w tym kwasy nasycone | 1 g | 2 g | 5 g | 25% |
Węglowodany | 66 g | 6 g | 16 g | 6% |
w tym cukry | 17 g | 2,5 g | 7 g | 8% |
Błonnik | 6 g | 0,4 g | 1 g | |
Białko | 11 g | 10 g | 26 g | 52% |
Sól | 7,9 g | 0,73 g | 1,9 g | 32% |
Inne informacje
1 porcja** zawiera: 1400 kJ 340 kcal 17%*
w 100 g: 550 kJ / 130 kcal
Danie dla 4 osób
*% Referencyjnej wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
**1 porcja gulaszu ≈ 260 g. Opakowanie wystarcza do przygotowania 4 porcji.