KNORR ZUPA GRZYBOWA 50G
Zupa grzybowa
| Producent | UNILEVER POLSKA SP. Z O.O. (Knorr) |
| Opakowanie | 50 g |
| Waga (brutto) | 55 g |
| Wymiary (mm) | 130 x 160 x 10 |
Przechowywanie
Przechowywać w suchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu.
Propozycja przygotowania
Sposób przygotowania:
1. Zawartość torebki wsyp do 750 ml wrzącej wody i dokładnie wymieszaj.
2. Doprowadź do wrzenia i gotuj 7 minut, od czasu do czasu mieszając.
Rada szefa kuchni Knorr: Zupę można podawać z makaronem, podsmażonymi grzybami z cebulką, a na koniec zaprawić śmietaną.
Skład
skrobia, tłuszcz palmowy, sól, mąka PSZENNA, maślaki (6%), ekstrakt drożdżowy, maltodekstryna, cebula (3,3%), LAKTOZA, cukier, preparat serwatkowy (MLEKO), koncentrat soku z pieczarek (1,6%), białka MLEKA, natka pietruszki, pieczarki (0,5%), koncentrat soku z cebuli, pieprz, aromaty, olej słonecznikowy
Dodatkowe informacje informacje
Więcej przepisów znajdziesz na www.knorr.pl
Wiem, co wybieram
Zgodnie z międzynarodowymi zaleceniami żywieniowymi, aby zachować dobre zdrowie, należy ograniczać spożycie tłuszczów nasyconych, cukrów oraz soli (sodu). Produkt wybrany przez Ciebie jest zgodny z tymi zaleceniami i może być elementem zróżnicowanej i zbilansowanej diety oraz zdrowego stylu życia. Sprawdź sugerowaną wielkość porcji w tabeli wartości odżywczej oraz na stronie www.wiemcowybieram.pl, w celu uzyskania dalszych informacji na ten temat.
Najlepsza jakość
Wymieniaj punkty na www.knorr.pl
| Tabela wartości odżywczych | Wartość odżywcza przyrządzonej zupy 100 ml | 1 porcji** | %* w porcji** |
| Energia | 120 kJ/30 kcal | 300 kJ/75 kcal | 4% |
| Tłuszcz | 1,5 g | 4 g | 6% |
| w tym kwasy nasycone | 0,8 g | 2 g | 10% |
| Węglowodany | 3,5 g | 9 g | 3% |
| w tym cukry | 0,6 g | 1,5 g | 2% |
| Błonnik | 0,4 g | 1 g | |
| Białko | 0,5 g | 1,5 g | 3% |
| Sól | 0,8 g | 2 g | 33% |
| *% referencyjnej wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). | |||
| **1 porcja = 250 ml. Opakowanie wystarcza do przygotowania 3 porcji zupy. |
Inne informacje
1 porcja** zawiera: 300 kJ 75 kcal 4%*
w 100 ml: 120 kJ / 30 kcal
3 porcje
*% referencyjnej wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
**1 porcja = 250 ml. Opakowanie wystarcza do przygotowania 3 porcji zupy.



