RAZEM
0
00
AKTUALIZUJ KOSZYK ZAMAWIAM
Poleć nasz sklep znajomym !

KOPERNIK SERCA W CZEKOL.132G

Pierniki w czekoladzie


KOPERNIK SERCA W CZEKOL.132G
6
00
szt.
-+


MarkaKopernik
Kraj pochodzeniaPolska
Opakowanie132 g
Waga (brutto)145 g
Wymiary (mm)258 x 101 x 37
Czy wiesz, że... słynne Toruńskie Pierniki wytwarza Kopernik, firma cukiernicza założona w 1763 roku, najstarsza w Polsce i jedna z najstarszych na świecie. Pierwsza receptura Toruńskich Pierników pochodzi z XIV wieku. Do dziś jest pilnie strzeżona i znana tylko nielicznym... Na szczęście doskonały smak Toruńskich Pierników dostępny jest wszędzie w Polsce i w wielu miejscach na świecie. Tylko oryginalne produkty Kopernika mają prawo do nazwy Toruńskie Pierniki. Więcej informacji na www.kopernik.com.pl Muzeum Toruńskiego Piernika Jeśli chcesz: - odkryć historię Toruńskich Pierników - poznać dzieje firmy Kopernik - wypiec własnoręcznie piernik z oryginalnego ciasta Odwiedź Muzeum Toruńskiego Piernika oddział Muzeum Okręgowego w Toruniu w dawnej fabryce pierników Toruń, ul. Strumykowa 4 tel. (56) 660 56 12 www.muzeum.torun.pl

Przechowywanie
Wyrób przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.


Skład
mąka pszenna, czekolada 28% (cukier, miazga kakaowa, tłuszcz kakaowy, tłuszcz roślinny palmowy, emulgator: lecytyny (z soi), aromat), cukier, mąka żytnia, miód, syrop glukozowy, barwnik: karmel, substancja spulchniająca: węglany amonu, skrobia ziemniaczana, przyprawy, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy


Tabela wartości odżywczychna 100 gna 16,5 g (%*)
Wartość energetyczna 401 kcal66 kcal
Tłuszcz 9,3 g1,5 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 5,7 g0,9 g
Węglowodany 70 g12 g
- w tym cukry 40 g6,6 g
Białko 7,5 g1,2 g
Sól 0,15 g0,02 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).



Inne informacje
1 ciastko (16,5 g) dostarcza: kcal 65 3%, tłuszcz 1,8 g 3%
% Wskazanego Dziennego Spożycia dla osoby dorosłej (GDA*)
*GDA - Wskazane Dzienne Spożycie (ang. Guideline Daily Amount) dla przeciętnej osoby dorosłej. Indywidualne zapotrzebowanie na energię i składniki odżywcze może być wyższe lub niższe w zależności od płci, wieku, wysiłku fizycznego i innych czynników.


newsletter
do góry