KRAKUSKI BISZKOPTY 120G BABUNI
Marka | Krakuski |
Opakowanie | 120 g |
Waga (brutto) | 123 g |
Wymiary (mm) | 133 x 200 x 79 |
Przechowywanie
Przechowywac w suchym i chłodnym miejscu.
Propozycja przygotowania
Sernik na zimno
Składniki:
1 opakowanie "Biszkoptów"
1 opakowanie dowolnego sernika na zimno w proszku
500 ml schłodzonego mleka
2 waniliowe serki homogenizowane (po 150 g)
50 dag truskawek
galaretka truskawkowa
Tortownicę o średnicy 24 cm wyłożyć "Biszkoptami", truskawki umyć i odszypułkować. Do wysokiego naczynia wlać mleko, wsypać zawartość opakowania sernika na zimno w proszku i miksować 3 minuty na najwyższych obrotach. Następnie dodać serki homogenizowane i dalej miksować przez 2 minuty. Zmiksowaną masę przełożyć do tortownicy wyłożonej "Biszkoptami". Schłodzony sernik udekorować warstwą truskawek, zalać tężejącą galaretką i wstawić na godzinę do lodówki.
SMACZNEGO!
Skład
mąka pszenna, cukier, masa jajowa pasteryzowana, syrop glukozowo-fruktozowy, tłuszcz roślinny, emulgator: E 471 (soja), substancje spulchniające: wodorowęglan amonu i wodorowęglan sodu, błonnik cytrusowy, sól, aromat, barwnik: beta-karoten (soja), słodka serwatka w proszku (z mleka)
Tabela wartości odżywczych | na 100 g | na porcję: 6 sztuk = 29 g |
wartość energetyczna | 1671 kJ/396 kcal | 485 kJ/115 kcal |
białko | 8,2 g | 2,4 g |
węglowodany | 70,3 g | 20,4 g |
w tym cukry | 31,5 g | 9,1 g |
tłuszcz | 8,6 g | 2,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 3,9 g | 1,1 g |
błonnik | 2,0 g | 0,6 g |
sód | 0,18 g | 0,05 g |