RAZEM
0
00
AKTUALIZUJ KOSZYK ZAMAWIAM
Poleć nasz sklep znajomym !

KUPIEC OTRĘBY130G Z TRUSKAWKĄ

Otręby granulowane o smaku truskawki.


KUPIEC OTRĘBY130G Z TRUSKAWKĄ
3
00
szt.
-+


MarkaKupiec
Kraj pochodzeniaPolska
Opakowanie120 g
Waga (brutto)131 g
Wymiary (mm)155 x 216 x 54
Otręby granulowane to mieszanina głównie otrąb pszennych, owsianych oraz zarodków pszennych. Stanowią źródło błonnika. Warto spożywać otręby granulowane, gdyż: są bogatym źródłem błonnika pokarmowego; obniżają poziom cholesterolu; zawierają składniki mineralne: kwas foliowy, magnez, fosfor, żelazo i cynk; stanowią źródło witamin z grupy B; usuwają z organizmu substancje szkodliwe dla zdrowia m.in. metale ciężkie i toksyny; przeciwdziałają zaparciom; nie zawierają barwników, konserwantów; pomagają zachować zdrową sylwetkę; są smaczne i chrupkie; stanowią gotowy produkt do spożycia zarówno na sucho lub jako dodatek do jogurtu, kefiru;

Przechowywanie
Przechowywać w suchym miejscu, szczelnie zamknięte.


Propozycja przygotowania
Produkt do bezpośredniego spożycia.


Skład
otręby 65% (pszenne, owsiane), nadzienie owocowe 20% (przecier jabłkowy, przecier truskawkowy 5%, syrop glukozowo-fruktozowy, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, błonnik roślinny, aromat, substancje żelujące: pektyny, substancja konserwująca: sorbinian potasu, olej rzepakowy), syrop glukozowo-fruktozowy, tłuszcz roślinny, cukier, ekstrakt słodowy jęczmienny, zarodki pszenne 5%, emulgator: lecytyna sojowa, aromat


Dodatkowe informacje informacje
Wszystkie przepisy z opakowania znajdują się na stronie www.ZdrowieNieNudne.pl

www.tuv.pl


Tabela wartości odżywczychw 100 gw 1 porcji 20 g% RWS* w 1 porcji
Wartość energetyczna 333 kcal66 kcal
Tłuszcz 8,5 g1,7 g2%
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,0 g0,2 g1%
Węglowodany 36 g7,2 g3%
- w tym cukry 15 g3 g3%
Błonnik 31 g6,2 g
Białko 12,5 g2,5 g5%
Sól 0,03 g0,005 g0%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).



Inne informacje
Jedna porcja 20 g dostarcza: energia 278 kJ 66 kcal 3%*
w 100 g: 1387 kJ / 333 kcal
% RWS*

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).


newsletter
do góry