KUPIEC RYŻ DZIKI 2X100G
Ryż Dziki
Marka | Kupiec |
Kraj pochodzenia | Polska |
Opakowanie | 2 g |
Waga (brutto) | 234 g |
Wymiary (mm) | 135 x 180 x 40 |
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Propozycja przygotowania
czas gotowania ok. 30 minut
Sposób przygotowania:
Jedną torebkę włożyć do 1 litra wrzątku. Dodać szczyptę soli.
Gotować pod przykryciem.
Wyjąć, odsączyć i rozciąć torebkę.
Dodatkowe informacje informacje
*Kupiec za Nielsen - Panel Handlu Detalicznego, Cała Polska, sprzedaż w kilogramach w okresie IV 2011 - III 2012 w kategorii Ryż Dziki.
www.tuv.pl
Tabela wartości odżywczych | w 100 g | w 1 porcji 50 g | % RWS* w porcji 50 g |
Wartość energetyczna | 1470 kJ | 736 kJ | 9% |
346 kcal | 173 kcal | ||
Tłuszcz | 1,3 g | 0,7 g | 1% |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3 g | 0,2 g | 1% |
Węglowodany | 75 g | 37,5 g | 14% |
- w tym cukry | 1,3 g | 0,7 g | 1% |
Błonnik | 6,2 g | 3,1 g | |
Białko | 8,6 g | 4,3 g | 9% |
Sól | <0,01 g | <0,01 g | 0% |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |
Inne informacje
Jedna porcja 50 g dostarcza: energia 736 kJ 173 kcal 9%*
w 100 g: 1470 kJ/346 kcal % RWS*
Jedno opakowanie 200 g zawiera 4 porcje ryżu.
1 torebka = 100 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).