KUPIEC RYŻ RISOTTO 400G
Ryż do Risotto Arborio
Marka | Kupiec |
Kraj pochodzenia | Polska |
Opakowanie | 4 g |
Waga (brutto) | 433 g |
Wymiary (mm) | 138 x 179 x 42 |
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Propozycja przygotowania
czas gotowania ok. 15 minut
Sposób przygotowania:
Do rondla z roztopionym tłuszczem wsypać 1 szklankę ryżu arborio i mieszać do czasu, aż ryż stanie się przezroczysty.
Następnie wlać 2 szklanki bulionu warzywnego i gotować na wolnym ogniu, aż ryż wchłonie bulion.
Dodatkowe informacje informacje
www.tuv.pl
Tabela wartości odżywczych | w 100 g | w 1 porcji 50 g | % RWS* w porcji 50 g |
Wartość energetyczna | 1470 kJ | 735 kJ | 9% |
346 kcal | 173 kcal | ||
Tłuszcz | 0,8 g | 0,4 g | 1% |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,2 g | 0,1 g | 1% |
Węglowodany | 78 g | 39 g | 15% |
- w tym cukry | 0,2 g | 0,1 g | 0% |
Błonnik | 2,4 g | 1,2 g | |
Białko | 6,7 g | 3,3 g | 7% |
Sól | 0,02 g | 0,01 g | 0% |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |
Inne informacje
Jedna porcja 50 g dostarcza: energia 735 kJ 173 kcal 9%*
w 100 g: 1470 kJ/346 kcal % RWS*
Jedno opakowanie 400 g zawiera 8 porcji ryżu.
1 torebka = 100 g
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).