LUBELLA MAK. 400G PIÓRA NR17
Pióra Nr 17 Makaron Lubella
| Marka | Lubella |
| Opakowanie | 400 g |
| Waga (brutto) | 409 g |
| Wymiary (mm) | 109 x 233 x 62 |
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Propozycja przygotowania
Sposób przygotowania:
Zagotować wodę, 1 l na 100 g makaronu. Posolić według uznania. Do gotującej się wody wrzucić porcję Makaronu Lubella. Gotować 8-10 minut. Od czasu do czasu zamieszać. Ugotowany makaron odcedzić.
Skład
mąka makaronowa pszenna
| Tabela wartości odżywczych | w 100 g produktu | |
| Wartość energetyczna | 1487 kJ / | |
| 351 kcal | ||
| Tłuszcz | 1,4 g | |
| - w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,4 g | |
| Węglowodany | 70 g | |
| - w tym cukry | 4,2 g | |
| Błonnik | 3,0 g | |
| Białko | 13 g | |
| Sól | 0,03 g | |
| Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu. |
Inne informacje
Porcja 100 g suchego wyrobu: kcal 352 18%, tłuszcz 1,4 g 2% % GDA*
1 porcja to 100 g suchego wyrobu. Opakowanie zawiera 4 porcje.
Zawartość soli wynika z obecności naturalnie występującego sodu.
Indywidualne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe, zależnie od płci, wieku, poziomu aktywności fizycznej i innych czynników.
*GDA - Wskazane Dzienne Spożycie dla osoby dorosłej.



