LUBELLA MAKARON INSPIRACJE CANNELLONI 250G
Cannelloni Nr 53 Makaron Lubella
Marka | Lubella |
Opakowanie | 250 g |
Waga (brutto) | 291 g |
Wymiary (mm) | 108 x 221 x 81 |
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Propozycja przygotowania
Gotuj z Lubellą
Cannelloni z groszkiem
50 minut, 4 osoby, średnie
250 g makaronu cannelloni, 500 g mięsa mielonego , 1 słoik sosu Lubella bolognese, 1 puszka zielonego groszku, 3 ząbki czosnku, 200 g sera żółtego, 50 g masła, 3 łyżki mąki, 2,5 szklanki mleka, sól, pieprz, gałka muszkatołowa, olej
Farsz: przesmażamy na oleju mięso mielone, dodając pokrojony drobno czosnek, sól i pieprz. Mięso zalewamy sosem bolognese Lubella a następnie dodajemy odcedzony zielony groszek.
Sos beszamelowy: masło rozpuszczamy w rondelku na niewielkim ogniu, dodajemy mąkę i mieszamy tak, aby nie było grudek. Powoli dolewamy zimne mleko, cały czas mieszając. Całość gotujemy kilka minut, zestawiamy z ognia i doprawiamy solą, pieprzem i szczyptą gałki muszkatołowej.
Nie gotujemy cannelloni. Napełniamy farszem rurki makaronu i układamy jednowarstwowo w wysmarowanym olejem naczyniu żaroodpornym. Całość polewamy obficie sosem beszamelowym i zapiekamy przykryte przez ok. 15 minut w temp. 200 °C. Następnie posypujemy startym żółtym serem i zapiekamy, nie przykrywając przez kolejne 15-20 minut. Smacznego.
Skład
mąka z pszenicy durum
Dodatkowe informacje informacje
Mnóstwo smacznych przepisów:
www.uwielbiam.pl
Tabela wartości odżywczych | w 100 g produktu | |
Wartość energetyczna | 1482 kJ / | |
350 kcal | ||
Tłuszcz | 1,6 g | |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3 g | |
Węglowodany | 69 g | |
- w tym cukry | 4,1 g | |
Błonnik | 3,6 g | |
Białko | 13 g | |
Sól | 0 g |