LUBELLA MAKARON INSPIRACJE MUSZLE 250G
Marka | Lubella |
Opakowanie | 250 g |
Waga (brutto) | 508 g |
Wymiary (mm) | 123 x 220 x 73 |
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Propozycja przygotowania
Gotuj z Lubellą
Muszle z nadzieniem szpinakowym z dodatkiem sera feta
60 minut, 4 osoby, średnie
1 opakowanie makaronu Conchiglioni, 2 łyżki oliwy z oliwek, 3 łyżki masła, 4 ząbki czosnku, 1 paczka mrożonego szpinaku, 1 serek typu feta, 5 dużych pomidorów, ok. 200 g tartego żółtego sera, sól, pieprz, zioła do smaku
Makaron ugotować al dente, a następnie każdą sztukę rozłożyć na płaskiej powierzchni.
3 ząbki czosnku pokroić na drobne kawałki. Na patelni podgrzać masło, wrzucić czosnek i delikatnie podsmażyć na wolnym ogniu, ok. 30 sekund. Dodać rozdrobniony szpinak i podgrzewać, co jakiś czas mieszając, aż do uzyskania jednolitej konsystencji.
Serek typu feta rozdrobnić widelcem na talerzyku, a następnie dodać szpinaku i wymieszać, aż do uzyskania zwartej konsystencji. Doprawić do smaku. Pomidory obrać i pokroić, czosnek rozdrobnić, wymieszać z oliwą oraz przyprawami. Całość chwilę podsmażyć, następnie wyłożyć na dnie naczynia żaroodpornego.
Łyżeczką napełniać makaron nadzieniem ze szpinaku i serka. Układać na sosie pomidorowym w naczyniu żaroodpornym. Całość posypać żółtym serem. Przykryć i piec w piekarniku nagrzanym do 180 °C przez ok. 15-20 minut.
Skład
mąka z pszenicy durum, woda
Dodatkowe informacje informacje
Mnóstwo smacznych przepisów:
www.uwielbiam.pl
Tabela wartości odżywczych | dla 100 g produktu |
Wartość energetyczna | 1540 kJ (363 kcal) |
Białko | 14,5 g |
Węglowodany | 72,0 g |
Tłuszcz | 1,5 g |