LUBELLA MAKARON KORALIKI 250G
Makaron jajeczny koraliki
| Marka | Lubella |
| Opakowanie | 250 g |
| Waga (brutto) | 248 g |
| Wymiary (mm) | 137 x 188 x 37 |
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Propozycja przygotowania
Sposób przygotowania:
W dużym garnku gotujemy wodę (1 l na 100 g makaronu). Solimy według uznania. Do gotującej się wody wrzucamy porcję makaronu. Gotujemy na wolnym ogniu przez około 6 min, od czasu do czasu mieszając. Ugotowany makaron odcedzamy, przelewamy zimną wodą i dodajemy do zupy.
Skład
mąka makaronowa pszenna, masa jajowa pasteryzowana (6%)
| Tabela wartości odżywczych | w 100 g produktu | |
| Wartość energetyczna | 1523 kJ / 359 kcal | |
| Tłuszcz | 1,9 g | |
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,6 g | |
| Węglowodany | 72 g | |
| w tym cukry | 4,2 g | |
| Błonnik | 3,1 g | |
| Białko | 12 g | |
| Sól | 0,03 g | |
| Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu. |



