RAZEM
0
00
AKTUALIZUJ KOSZYK ZAMAWIAM
Poleć nasz sklep znajomym !

LUBELLA MAKARON LASAGNE 500G

Lasagne Nr 52 Makaron Lubella


LUBELLA MAKARON LASAGNE 500G
7
00
szt.
-+


MarkaLubella
Opakowanie500 g
Waga (brutto)535 g
Wymiary (mm)96 x 175 x 58
Lasagne Nr 52 Makaron Lubella Makaron Lubella Inspiracje, to atrakcyjne kształty makaronów, które pozwolą Ci bawić się formą i odczuć radość eksperymentowania w kuchni, a także zapewnią wyśmienity smak i doskonały efekt. To radość odkrywania ulubionych smaków w nowych odsłonach oraz próbowania pełnych fantazji dań. To najwyższa jakość makaronów w inspirujących formach. Lubella - pewność efektu od 130 lat.

Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.


Propozycja przygotowania
Gotuj z Lubellą
Lasagne z beszamelem
50 minut, 4 osoby, łatwe
1 opakowanie makaronu lasagne, 500 g mielonego mięsa wołowo-wieprzowego, 1 szklanka pasty pomidorowej (z kartonika), ½ szklanki czerwonego wytrawnego wina, 1 cebula, 4 łyżki oliwy, 1 opakowanie gotowego sosu beszamelowego, sól, pieprz do smaku, 50 g tartego parmezanu

Makaron obgotowujemy przez ok. 2 min (po kilka płatów) w dużej ilości lekko osolonej wody z dodatkiem odrobiny oliwy, a następnie delikatnie odsączamy i rozdzielamy płaty lasagne. Mięso mielone przesmażamy na oliwie razem z posiekaną cebulą, dodajemy pastę pomidorową i wino. Doprawiamy i dusimy razem ok. 20 minut.
Sos beszamelowy przyrządzamy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Naczynie do zapiekania smarujemy oliwą. Układamy na przemian: płat lasagne, warstwę mielonego mięsa, sos i następnie lasagne, aż do wyczerpania składników. Ostanią warstwę powinien stanowić sos beszamelowy.
Posypujemy parmezanem i zapiekamy w piekarniku przez ok. 25 minut.


Skład
mąka z pszenicy durum


Dodatkowe informacje informacje
Mnóstwo smacznych przepisów:
www.uwielbiam.pl


Tabela wartości odżywczychw 100 g produktu
Wartość energetyczna 1482 kJ /
350 kcal
Tłuszcz 1,6 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g
Węglowodany 69 g
- w tym cukry 4,1 g
Błonnik 3,6 g
Białko 13 g
Sól 0 g



newsletter
do góry