LUBELLA MAKARON LASAGNE 500G
Lasagne Nr 52 Makaron Lubella
Marka | Lubella |
Opakowanie | 500 g |
Waga (brutto) | 535 g |
Wymiary (mm) | 96 x 175 x 58 |
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Propozycja przygotowania
Gotuj z Lubellą
Lasagne z beszamelem
50 minut, 4 osoby, łatwe
1 opakowanie makaronu lasagne, 500 g mielonego mięsa wołowo-wieprzowego, 1 szklanka pasty pomidorowej (z kartonika), ½ szklanki czerwonego wytrawnego wina, 1 cebula, 4 łyżki oliwy, 1 opakowanie gotowego sosu beszamelowego, sól, pieprz do smaku, 50 g tartego parmezanu
Makaron obgotowujemy przez ok. 2 min (po kilka płatów) w dużej ilości lekko osolonej wody z dodatkiem odrobiny oliwy, a następnie delikatnie odsączamy i rozdzielamy płaty lasagne. Mięso mielone przesmażamy na oliwie razem z posiekaną cebulą, dodajemy pastę pomidorową i wino. Doprawiamy i dusimy razem ok. 20 minut.
Sos beszamelowy przyrządzamy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Naczynie do zapiekania smarujemy oliwą. Układamy na przemian: płat lasagne, warstwę mielonego mięsa, sos i następnie lasagne, aż do wyczerpania składników. Ostanią warstwę powinien stanowić sos beszamelowy.
Posypujemy parmezanem i zapiekamy w piekarniku przez ok. 25 minut.
Skład
mąka z pszenicy durum
Dodatkowe informacje informacje
Mnóstwo smacznych przepisów:
www.uwielbiam.pl
Tabela wartości odżywczych | w 100 g produktu | |
Wartość energetyczna | 1482 kJ / | |
350 kcal | ||
Tłuszcz | 1,6 g | |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3 g | |
Węglowodany | 69 g | |
- w tym cukry | 4,1 g | |
Błonnik | 3,6 g | |
Białko | 13 g | |
Sól | 0 g |