RAZEM
0
00
AKTUALIZUJ KOSZYK ZAMAWIAM
Poleć nasz sklep znajomym !

LUBELLA MAKARON PEŁNE ZIARNO GNIAZDA 400G

Makaron Pełnoziarnisty Gniazda Wstążki


LUBELLA MAKARON PEŁNE ZIARNO GNIAZDA 400G
4
00
szt.
-+


MarkaLubella
Opakowanie400 g
Waga (brutto)412 g
Wymiary (mm)166 x 264 x 83
Lubella Pełne Ziarno powstała z całego ziarna: łuski, jądra i kiełka, dlatego jest cennym źródłem błonnika i minerałów, takich jak fosfor, mangan, żelazo. Zgodnie z obowiązującą piramidą żywieniową, produkty pełnoziarniste stanowią ważną część właściwie zbilansowanej diety, która jest elementem zdrowego stylu życia. Specjalny proces mielenia ziarna pszenicy pozwala na zachowanie jego cennych wartości odżywczych. Makaron z takiej maki jest idealnie twardy i doskonale sprężysty. Odpowiedni proces suszenia sprawia, że Makaron Lubella Pełne Ziarno nie skleja się i zachowuje naturalny kolor.

Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.


Propozycja przygotowania
Zagotować wodę (1 l na 100 g makaronu). Posolić według uznania. Do gotującej się wody wrzuć porcję Makaronu Pełnoziarnistego Lubella. Gotować około 8-10 min na wolnym ogniu. Od czasu do czasu zamieszać. Ugotowany makaron odcedzić.


Skład
mąka makaronowa pszenna pełnoziarnista


Dodatkowe informacje informacje
Mangan przyczynia się do utrzymania zdrowych kości, natomiast żelazo pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego.

Specjaliści zalecają co najmniej 3 porcje produktów pełnoziarnistych dziennie.
Na podstawie obowiązującej piramidy żywieniowej, produkty pełnoziarniste stanowią ważną część właściwie zbilansowanej diety.

Mnóstwo smacznych przepisów:
www.uwielbiam.pl


Tabela wartości odżywczychw 100 g suchego produktu
Wartość energetyczna 1435 kJ / 340 kcal
Tłuszcz 3,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g
Węglowodany 58 g
w tym cukry 3,1 g
Błonnik 9,5 g
Białko 15 g
Sól 0 g
Składniki mineralne oraz błonnik w 100 g makaronu po ugotowaniu
Fosfor120 mg (17%)*
Mangan1,23 mg (62%)*
Żelazo2,06 mg (15%)*
Błonnik3,4 g
* % referencyjnej wartości spożycia



Inne informacje
* % referencyjnej wartości spożycia


newsletter
do góry