LUBELLA MAKARON PEŁNE ZIARNO KOKARDKI 400G
Makaron Pełnoziarnisty Kokardki
Marka | Lubella |
Opakowanie | 400 g |
Waga (brutto) | 405 g |
Wymiary (mm) | 97 x 213 x 66 |
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Informacje dla alergików
W zakładzie produkcyjnym wykorzystuje się również jaja.
Propozycja przygotowania
Zagotować wodę (1 l na 100 g makaronu). Posolić według uznania. Do gotującej się wody wrzucić porcję Makaronu Pełnoziarnistego Lubella. Gotować około 8-10 min na wolnym ogniu. Od czasu do czasu zamieszać. Ugotowany makaron odcedzić.
Skład
mąka makaronowa pszenna pełnoziarnista
Dodatkowe informacje informacje
Mangan przyczynia się do utrzymania zdrowych kości, natomiast żelazo pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego.
Specjaliści zalecają co najmniej 3 porcje produktów pełnoziarnistych dziennie.
Na podstawie obowiązującej piramidy żywieniowej, produkty pełnoziarniste stanowią ważną część właściwie zbilansowanej diety.
Mnóstwo smacznych przepisów:
www.uwielbiam.pl
Tabela wartości odżywczych | w 100 g suchego produktu |
Wartość energetyczna | 1435 kJ / |
340 kcal | |
Tłuszcz | 3,2 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,6 g |
Węglowodany | 58 g |
w tym cukry | 3,1 g |
Błonnik | 9,5 g |
Białko | 15 g |
Sól | 0 g |
Składniki mineralne oraz błonnik | w 100 g makaronu ugotowanego |
Fosfor | 120 mg (17%)* |
Mangan | 1,23 mg (62%)* |
Żelazo | 2,06 mg (15%)* |
Błonnik | 3,4 g |
*% referencyjnej wartości spożycia |
Inne informacje
Porcja 100 g suchego wyrobu: kcal 357 18%
% GDA**
** GDA - Wskazane Dzienne Spożycie dla osoby dorosłej.
Idywidualne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe, zależnie od płci, wieku, poziomu aktywności fizycznej i innych czynników.
Porcja: 100 g suchego makaronu. Opakowanie zawiera 4 porcje.