RAZEM
0
00
AKTUALIZUJ KOSZYK ZAMAWIAM
Poleć nasz sklep znajomym !

LUBELLA MAKARON PEŁNE ZIARNO KOKARDKI 400G

Makaron Pełnoziarnisty Kokardki


LUBELLA MAKARON PEŁNE ZIARNO KOKARDKI 400G
4
00
szt.
-+


MarkaLubella
Opakowanie400 g
Waga (brutto)405 g
Wymiary (mm)97 x 213 x 66
Lubella Pełne Ziarno powstała z całego ziarna: łuski, jądra i kiełka, dlatego jest cennym źródłem błonnika i składników mineralnych, takich jak: fosfor, mangan, żelazo. Zgodnie z obowiązującą piramidą żywieniową, produkty pełnoziarniste stanowią ważną część właściwie zbilansowanej diety, która jest elementem zdrowego stylu życia. Specjalny proces mielenia ziarna pszenicy pozwala na zachowanie jego cennych wartości odżywczych. Makaron z takiej mąki jest idealnie twardy i doskonale sprężysty. Odpowiedni proces suszenia sprawia, że Makaron Lubella Pełne Ziarno nie skleja się i zachowuje naturalny kolor.

Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.


Informacje dla alergików
W zakładzie produkcyjnym wykorzystuje się również jaja.


Propozycja przygotowania
Zagotować wodę (1 l na 100 g makaronu). Posolić według uznania. Do gotującej się wody wrzucić porcję Makaronu Pełnoziarnistego Lubella. Gotować około 8-10 min na wolnym ogniu. Od czasu do czasu zamieszać. Ugotowany makaron odcedzić.


Skład
mąka makaronowa pszenna pełnoziarnista


Dodatkowe informacje informacje
Mangan przyczynia się do utrzymania zdrowych kości, natomiast żelazo pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego.

Specjaliści zalecają co najmniej 3 porcje produktów pełnoziarnistych dziennie.

Na podstawie obowiązującej piramidy żywieniowej, produkty pełnoziarniste stanowią ważną część właściwie zbilansowanej diety.

Mnóstwo smacznych przepisów:
www.uwielbiam.pl


Tabela wartości odżywczychw 100 g suchego produktu
Wartość energetyczna 1435 kJ /
340 kcal
Tłuszcz 3,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g
Węglowodany 58 g
w tym cukry 3,1 g
Błonnik 9,5 g
Białko 15 g
Sól 0 g
Składniki mineralne oraz błonnik w 100 g makaronu ugotowanego
Fosfor 120 mg (17%)*
Mangan 1,23 mg (62%)*
Żelazo 2,06 mg (15%)*
Błonnik3,4 g
*% referencyjnej wartości spożycia



Inne informacje
Porcja 100 g suchego wyrobu: kcal 357 18%
% GDA**
** GDA - Wskazane Dzienne Spożycie dla osoby dorosłej.
Idywidualne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe, zależnie od płci, wieku, poziomu aktywności fizycznej i innych czynników.

Porcja: 100 g suchego makaronu. Opakowanie zawiera 4 porcje.


newsletter
do góry