LUBELLA MAKARON PEŁNE ZIARNO PIÓRA 400G
Makaron Pełnoziarnisty Pióra
| Marka | Lubella |
| Opakowanie | 400 g |
| Waga (brutto) | 402 g |
| Wymiary (mm) | 109 x 213 x 64 |
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Propozycja przygotowania
Zagotować wodę (1 l na 100 g makaronu). Posolić według uznania. Do gotującej się wody wrzucić porcję Makaronu Pełnoziarnistego Lubella. Gotować około 8-10 min na wolnym ogniu. Od czasu do czasu zamieszać. Ugotowany makaron odcedzić.
Skład
mąka makaronowa pszenna pełnoziarnista
| Tabela wartości odżywczych | w 100 g suchego produktu |
| Wartość energetyczna | 340 kcal |
| Tłuszcz | 3,2 g |
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,6 g |
| Węglowodany | 58 g |
| w tym cukry | 3,1 g |
| Błonnik | 9,5 g |
| Białko | 15 g |
| Sól | 0 g |
| Składniki mineralne oraz błonnik | w 100 g makaronu ugotowanego |
| Fosfor | 120 mg (17%)* |
| Mangan | 1,23 mg (62%)* |
| Żelazo | 2,06 mg (15%)* |
| Błonnik | 3,4 g |
| *% referencyjnej wartości spożycia |
Inne informacje
Porcja 100 g suchego wyrobu: kcal 357 18%
% GDA**
** GDA - Wskazane Dzienne Spożycie dla osoby dorosłej
Idywidualne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe, zależnie od płci, wieku, poziomu aktywności fizycznej i innych czynników.
1 porcja to 100 g suchego wyrobu. Opakowanie zawiera 4 porcje.



