LUBELLA MAKARON PEŁNE ZIARNO PIÓRA 400G
Makaron Pełnoziarnisty Pióra
Marka | Lubella |
Opakowanie | 400 g |
Waga (brutto) | 402 g |
Wymiary (mm) | 109 x 213 x 64 |
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Propozycja przygotowania
Zagotować wodę (1 l na 100 g makaronu). Posolić według uznania. Do gotującej się wody wrzucić porcję Makaronu Pełnoziarnistego Lubella. Gotować około 8-10 min na wolnym ogniu. Od czasu do czasu zamieszać. Ugotowany makaron odcedzić.
Skład
mąka makaronowa pszenna pełnoziarnista
Tabela wartości odżywczych | w 100 g suchego produktu |
Wartość energetyczna | 340 kcal |
Tłuszcz | 3,2 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,6 g |
Węglowodany | 58 g |
w tym cukry | 3,1 g |
Błonnik | 9,5 g |
Białko | 15 g |
Sól | 0 g |
Składniki mineralne oraz błonnik | w 100 g makaronu ugotowanego |
Fosfor | 120 mg (17%)* |
Mangan | 1,23 mg (62%)* |
Żelazo | 2,06 mg (15%)* |
Błonnik | 3,4 g |
*% referencyjnej wartości spożycia |
Inne informacje
Porcja 100 g suchego wyrobu: kcal 357 18%
% GDA**
** GDA - Wskazane Dzienne Spożycie dla osoby dorosłej
Idywidualne zapotrzebowanie na poszczególne składniki odżywcze może być wyższe lub niższe, zależnie od płci, wieku, poziomu aktywności fizycznej i innych czynników.
1 porcja to 100 g suchego wyrobu. Opakowanie zawiera 4 porcje.