RAZEM
0
00
AKTUALIZUJ KOSZYK ZAMAWIAM
Poleć nasz sklep znajomym !

LUBELLA MĄKA 1KG PSZENNA PEŁNE ZIARNO

Mąka pszenna pełnoziarnista


LUBELLA MĄKA 1KG PSZENNA PEŁNE ZIARNO
5
00
szt.
-+


MarkaLubella
Opakowanie1 kg
Waga (brutto)1011 g
Wymiary (mm)96 x 195 x 81
Mąka pełnoziarnista pszenna - idealna również do bułeczek, naleśników, pizzy Lubella Pełne Ziarno powstała z całego ziarna: łuski, jądra i kiełka, dlatego jest cennym źródłem błonnika i minerałów, takich jak: fosfor, magnez, żelazo. Produkty pełnoziarniste stanowią ważną część właściwie zbilansowanej diety, której dopełnieniem jest zdrowy tryb życia.

Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.


Propozycja przygotowania
Nasz przepis
Ciasteczka pełnoziarniste
Składniki:
500 g mąki pszennej pełnoziarnistej Lubella Pełne Ziarno
250 g margaryny
150 g cukru pudru
5 żółtek
1 cukier wanilinowy

Wykonanie:
Mąkę siekamy z margaryną, żółtka mieszamy z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym, a następnie całość łączymy i zagniatamy ciasto. Odstawiamy na ok. 20 minut do lodówki. Po schłodzeniu ciasto wałkujemy na grubość ok. 5 mm i foremką do ciasta wykrawamy wybrane kształty. Uformowane ciastka układamy na wysmarowaną tłuszczem blachę i pieczemy w temperaturze ok. 180°C na złoty kolor przez ok. 12-15 min. Do ciasta możemy również dodać płatki owsiane lub kawałeczki czekolady. Upieczone ciastka doskonale smakują posypane cukrem pudrem lub polane czekoladą.


Dodatkowe informacje informacje
Produkty pełnoziarniste
Specjaliści zalecają co najmniej 3 porcje produktów pełnoziarnistych dziennie. Na podstawie obowiązującej piramidy żywieniowej, produkty pełnoziarniste stanowią ważną część właściwie zbilansowanej diety.

Magnez przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego.

Mnóstwo smacznych przepisów na
www.uwielbiam.pl


Tabela wartości odżywczychw 100 g produktu
Wartość energetyczna 1472 kJ / 348 kcal
Tłuszcz 2,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g
Węglowodany 63 g
w tym cukry 2,8 g
Błonnik 7,2 g
Białko 15 g
Sód 0,03 g
Fosfor 279 mg (40%)*
Magnez 83,8 mg (22%)*
Żelazo 3,38 mg (24%)*
Cynk 2,41 mg (24%)*
* % referencyjnej wartości spożycia
Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.



newsletter
do góry