MALMA MAKARON SPAGHETTI 500G
Makaron Malma Spaghetti
| Marka | Malma |
| Kraj pochodzenia | Polska |
| Opakowanie | 500 g |
| Waga (brutto) | 507 g |
| Wymiary (mm) | 85 x 300 x 30 |
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Propozycja przygotowania
Sposób przygotowania
Zagotuj wodę w proporcji 1 l wody na 100 g makaronu. Posól według uznania. Do gotującej się wody wrzuć porcję makaronu Malma i gotuj przez ok. 9 minut. Od czasu do czasu zamieszaj. W zależności od preferencji czas gotowania można wydłużyć lub skrócić. Ugotowany makaron odcedź.
Skład
semolina z pszenicy amber durum 100%
| Tabela wartości odżywczych | w 100 g produktu | |
| Wartość energetyczna | 1482 kJ/ | |
| 350 kcal | ||
| Tłuszcz | 1,6 g | |
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3 g | |
| Węglowodany | 69 g | |
| w tym cukry | 4,1 g | |
| Błonnik | 3,6 g | |
| Białko | 13 g | |
| Sól | 0 g |



