MALMA MAKARON ŚWIDER 500G
Makaron Malma Świdry
Producent | MALMA (Malma) |
Kraj pochodzenia | Polska |
Opakowanie | 500 g |
Waga (brutto) | 503 g |
Wymiary (mm) | 123 x 232 x 71 |
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Propozycja przygotowania
Sposób przygotowania
Zagotuj wodę w proporcji 1 l wody na 100 g makaronu. Posól według uznania. Do gotującej się wody wrzuć porcję makaronu Malma i gotuj przez ok. 9 minut. Od czasu do czasu zamieszaj. W zależności od preferencji czas gotowania można wydłużyć lub skrócić. Ugotowany makaron odcedź.
Skład
semolina z pszenicy amber durum 100%
Tabela wartości odżywczych | w 100 g produktu | |
Wartość energetyczna | 1482 kJ/ | |
350 kcal | ||
Tłuszcz | 1,6 g | |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3 g | |
Węglowodany | 69 g | |
w tym cukry | 4,1 g | |
Błonnik | 3,6 g | |
Białko | 13 g | |
Sól | 0 g |