MALUTA JOGURT BAŁKAŃSKI LEKKI 340G
Jogurt naturalny typ bałkański lekki
| Marka | Maluta |
| Kraj pochodzenia | Polska |
| Opakowanie | 340 g |
| Waga (brutto) | 354 g |
| Wymiary (mm) | 96 x 96 x 89 |
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze od +2°C do +8°C.
Opływ serwatki jest charakterystyczny dla naturalnych produktów fermentowanych tradycyjnie dojrzewających
Skład
mleko pasteryzowane, mleko w proszku odtłuszczone, białka mleka, żywe kultury bakterii jogurtowych: Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus.
| Tabela wartości odżywczych | w 100 g produktu: |
| Wartość energetyczna | 298 kJ / 71 kcal |
| Tłuszcz | 3,0 g |
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 2,0 g |
| Węglowodany | 6,5 g |
| w tym cukry | 6,5 g |
| Białko | 4,5 g |
| Sól | 0,11 g |



